Jautri poros istorija virpina širdį: vienu kumščiu tapo po lemtingo incidento

  • Teksto dydis:

„Buvau vienas miške. Puoliau skambinti geram pažįstamui, ir, ačiū dievui, jis ragelį pakėlė iš karto. Aistė tuo metu buvo Juodkalnijoje. Jei atvirai, tuo metu mes gyvenome tarsi du atskirus gyvenimus, tačiau po šio incidento pasidarėme kaip vienas kumštis…“ – jautriais išgyvenimais dalinasi Edmundas.

Pagalvojus apie itališką virtuvę, dažnas iš mūsų ima svajoti apie ypatingo skonio picas, makaronus ar lazaniją, o po Lietuvos ūkius su TV3 laida „La maistas“ keliaujantis Gian Luca Demarco šiuos patiekalus ir vėl atskleis naujomis spalvomis. Šįkart jis nustebins žiūrovus pristatydamas lazaniją su slaptu ingredientu, kuris naudojamas tik brangiausiems itališkiems patiekalams paruošti…

Kad būtų užtikrintas, jog savo ruošiamai lazanijai panaudos tik pačius kokybiškiausius produktus, virtuvės šefas nusprendė apsilankyti pas savo draugus, Edmundą ir Aistę. Gian Luca ūkį turinčią porą netgi vadins slaptais savo didvyriais, kadangi su jais susipažino dėl ypatingai kilnių aplinkybių.

Savo svajonių sodybos pora ieškojo net keletą metų. Tačiau net ją suradę, čia sukdavosi tik savaitgaliais, kurį laiką neatsisakydami savo įprastinių darbų. Vis dėlto viskas tiek asmeniniame, tiek ir profesiniame poros gyvenime pasikeitė tada, kai lemtingą 2014 metų pavasario vakarą Edmundas staiga patyrė insultą.

„Buvau vienas miške. Puoliau skambinti geram pažįstamui, ir, ačiū dievui, jis ragelį pakėlė iš karto. Aistė tuo metu buvo Juodkalnijoje. Jei atvirai, tuo metu mes gyvenome tarsi du atskirus gyvenimus, tačiau po šio incidento pasidarėme kaip vienas kumštis…“ – jautriais išgyvenimais laidoje, rodomoje sekmadienį, 9.30 val., per TV3 dalinsis Edmundas.

Pasivaikščiojęs poros ūkyje ir susipažinęs su čia randamomis daržovėmis, Gian Luca nuspręs pagaminti tobulą lazaniją be mėsos. Ją ruošdamas virtuvės šefas negailės nei patarimų, nei pastabų – pasirodo, kad šį patiekalą gamindami lietuviai daro vieną esminę klaidą.

Lazanijos akcentu taps slaptas ingredientas – cukinijų žiedai. „Tai – tikras delikatesas. Su cukinija gaminame risotto, mėsos patiekalus, o su žiedais geriausia kepti blynelius“, – sakys Gian Luca pridurdamas, kad cukinijų žiedai Italijoje yra taip vertinami, kad būtent su jais yra gaminamas vienas brangiausių šalies patiekalų iš ryžių.

Lazanija neįsivaizduojama be bešamelio padažo, kuriam paruošti prireiks 200 gramų sviesto, tiek pat gramų miltų ir 2 litrų pieno. Iš daržovių virtuvės šefas naudos pomidorus, cukinijas ir jų žiedus, žirnius bei baklažanus. Tačiau įdomiausia, kad pastaruosius Gian Luca panaudos ne tik lazanijai, bet ir desertui, nors pastarąją daržovę lietuviai yra įpratę valgyti tik paruoštą sūriai.


Šiame straipsnyje: La maistasGian Luca Demarco

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių