Pereiti į pagrindinį turinį

Lemiama "Jaunystės" kova

2009-06-06 23:59
Simpatijos: televizijos žiūrovus "Jaunystė" paperka jaunatvišku polėkiu.
Simpatijos: televizijos žiūrovus "Jaunystė" paperka jaunatvišku polėkiu. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

"Mes be pergalės nenurimsim", – tikina Kauno technologijos universiteto akademinio choro "Jaunystė" choristai ir rengiasi lemiamai kovai.

Dėl teisės vadintis geriausiu Lietuvos choru šiandien tiesioginiame LTV eteryje jie susirungs su Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos merginų choru "Liepaitės" ir Klaipėdos miesto kultūros centro mišriu choru "Cantare".

"Choras laimi tada, kai sugeba sukurti atmosferą", – yra pastebėjęs šio muzikinio projekto vertinimo komisijos pirmininkas, "Ąžuoliuko" meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Vytautas Miškinis. O dainuojantys "Jaunystės" studentai atmosferą sukurti moka.

"Čia yra šou. Mes turime jaunystę, energiją, polėkį – tai turbūt ir paperka žiūrovus", – juokėsi choro vadovė Danguolė Beinarytė.

Kai kurie choro konkurentai pripažino, kad nuo projekto pradžios "Jaunystės" lygis smarkiai išaugo. Šią savaitę choristai kiekvieną dieną po kelias valandas repetavo – su kiekviena choro grupele atskirai dirbusi choro vadovė vakar vos beprakalbėjo.

Ar "Jaunystė" jaučiasi verta geriausio choro vardo? D.Beinarytė prisipažįsta – toks titulas lyg ir labiau priklausytų profesionalams. "Vilniečiai ir klaipėdiečiai iš dainavimo duoną valgo, o pas mus studentai į repeticijas po paskaitų subėga. Visi finalo chorai verti laimėtojo vardo. Kita vertus, buvo gerų kolektyvų, tikrai vertų finalo, tačiau jie iškrito. Kai kurie – net projekto pradžioje", – pastebėjo choro vadovė.

"Čia renkamas ne tiek profesionaliausias, techniškiausias choras, kiek šauniausias, labiausiai uždegantis", – pastebėjo choristas Justas Batulevičius.

Konkurso finale nugalėtojus lems žiūrovų balsai, todėl choristai prašo kauniečių paramos. "Jei nesijaustume stiprūs, paramos neprašytume. Žinoma, balsuokite, jeigu patiks", – tikino dainuojantys studentai.

"Iš pradžių galvojome – na, sudalyvausim vienoje laidoje ir tikriausiai iškrisim. Bet kiekvieną naują etapą vis pereidavome, ir vis užimdavome aukštas pozicijas – nebuvome paskutinieji. Todėl visada buvo postūmis: stengtis sudainuoti geriausiai", – pasakojo D.Beinarytė.

Finale "Jaunystė" atliks projekte jau skambėjusias dvi dainas – "Kolorado vabalai" ir "Kas ten į langą beldžiasi" iš kino filmo "Velnio nuotaka". "Pirmoji daina – linksma, nuotaikinga. Antroji – visiškai priešinga, lyriškai liūdna. Taip pasirinkome todėl, kad tiktų įvairiam skoniui", – pasakojo choristai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų