Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos moksleiviai ir mokytojai kviečiami į Globalaus jaunimo festivalį

2016-05-05 11:10
DMN inf.

Vaikų gebėjimų bei vertybių ugdymas šiandien įvardinamas prioritetine švietimo sritimi – jo kokybės klausimą kelia ne tik švietimo specialistai, bet ir viso pasaulio lyderiai.

freeimages nuotr.

Jungtinių Tautų Kultūros, mokslo ir švietimo organizacijos UNESCO atstovų nuomone, švietimo kokybė ir prieinamumas turėtų tapti vienu svarbiausių kiekvienos šalies tikslų. Būtent kokybiškam, aktyvų pilietiškumą ir globalų mąstymą ugdančiam švietimui skirti balandžio 24 d. daugelyje pasaulio šalių startavusios UNESCO remiamos socialinės kampanijos „Visuotinė veiksmo savaitė“ renginiai ir akcijos. Jų tema –„Investuokime į ateitį“ (ang. „Fund the Future“).

Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kviečia jungtis prie šios pasaulinės akcijos, visą gegužės mėnesį daugiau dėmesio skiriant kokybiško švietimo prieinamumo klausimams, diskusijoms apie pasaulinę pilietybę bei dalyvauti gegužės 27 dieną vyksiančiame „Globalaus jaunimo festivalyje“.

Festivalio tikslas – paskatinti moksleivius gilintis į pasaulio problemas, globalaus piliečio sampratą, o apie savo atradimus, poziciją bei galimus sprendimo būdus pasakoti ne tik susitikimų ar diskusijų metu, bet ir išreikšti per kūrybą. Festivalyje vyks kūrybinės, edukacinės, eksperimentinės dirbtuvės, interaktyvios bei sportinės veiklos, įvairių visuomeninių organizacijų prisistatymai, kariūnų, policijos pareigūnų, gaisrininkų parodomosios programos, perdirbto meno konkursas „Recycled Art“ bei šokių konkursas „Šoku Pasauliui“.

Su jaunimu kalbėsis ir kartu  į kašį kamuolį mėtys „Lietuvos Ryto“ komandos kapitonas Antanas Kavaliauskas. Kūrybines maisto dirbtuves apie „Virtinio kelionę per pasaulį“ surengs studijos „Jaunasis kulinaras“ vadovė Žydrūnė Markevičiūtė. Mandalas su vaikais kurs menininkė Virginija Stakionienė, o meną iš antrinių žaliavų – „Absurdo idėjų“ įkūrėja Jurgita Jakubauskaitė. Įkvėpti pasitikėjimo bei drąsos siekti savo tikslų bandys pasaulį apkeliavusi EP nario Antano Guogos padėjėja Ada Jonušė, o diskutuoti, kiek švietimas prisideda prie globalauspilietiškumo ugdymo kvies Tomas Rakovas, LVJC direktoriaus pavaduotojas.

Festivalio metu vykstančiose veiklose jaunuoliai galės ne tik pagilinti savo žinias, bet ir sužinoti kaip paprastais, jiems suprantamais būdais jie gali prisidėti prie „Paryžiaus Klimato sutarties“ (2016 m.) bei Darnaus vystymosi darbotvarkės iki 2030 m. tikslų (2015 m.) įgyvendinimo.  Abu šiuos dokumentus pasirašė daugiau kaip 150 pasaulio šalių lyderių, taip pat ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Juose numatomi konkretūs veiksmai aplinkosauginėje, socialinėje ir ekonominėje dimensijose ne tik besivystančiose, bet ir išsivysčiusiose šalyse.

Festivalio renginiuose kviečiami dalyvauti vyresniųjų klasių moksleiviai ir mokytojai iš visos Lietuvos. Visi festivalio renginiai – nemokami, reikalinga išankstinė registracija.

Daugiau apie festivalį – Lietuvos vaikų ir jaunimo centro svetainėje. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų