M. Melmanas apie „Biplan“ pradžią: ėmiau rėkti, nes supratau, kad čia yra lūžio taškas

  • Teksto dydis:

Grupės „Biplan“ dainas turbūt galėtų sudainuoti kiekvienas. Grupės nariai Maksas Melmanas ir Olegas Aleksejevas prisimena, kad, nors kūrybos kelias ir nebuvo lengvas, bet tikrai įsimintinas. Nors grupė turėjo nesuskaičiuojamą skaičių koncertų bei gastrolių, jie nesustoja ir toliau kuria planus į ateitį. „Nusimato daug koncertų, vasara ant nosies“, – šypsodamasis sako grupės vokalistas M. Melmanas.

Grupei jau artėja 27-eri metai, bet pačią pradžią atlikėjai prisimena lyg tai būtų nutikę vakar. O patys pirmieji žingsniai prasidėjo, kai pusbroliai – grupės nariai M. Melmanas ir O. Aleksejevas – paauglystėje leisdavo labai daug laiko kartu. Jau tada atlikėjai ne tik kalbėdavo, bet ir bandydavo kurti muziką. „Mums buvo trylika metų. Atsirado noras kažkaip išsiskirti, kažką pasakyti pasauliui, būti kietesniam, galbūt būti labiau matomu. Ir mes su Olegu su visais tais vaikiškais žaidimais taip ir pradėjome“, – šį trečiadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Šeškinės 20“ prisiminimais dalysis Maksas.

Laikui bėgant Maksas ir Olegas susidurdavo su naujais žmonėmis, kompanijomis, kurios mėgdavo brazdinti gitarą ir dainuoti dainas. Tokiu būdu ir atsirado grupė „Biplan“, kurios nariai pradžioje nežinojo nieko apie muziką, bet turėjo didelį tikslą ir norą. „Įkūrėme grupę ir po dviejų metų mes jau grojome. O gitaros rankose buvo tik treti metai. Mes realiai groti išvis nemokėjome“, – pasakojo Olegas.

„Nors groti nemokėjome, bet mes jau buvome grupė. Ir maža to, mes net nežinojome, kas grupėje kokią funkciją atliks“, – kolegai pritardamas atviravo M. Melmanas.

Vis dėlto grupei pavyko ne tik išmokti groti gitaromis, bet ir tapti vieniems žinomiausių Lietuvos atlikėjų. O jų dainos žinomos ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, ypač daina „Labas rytas“, kuri padėjo grupei dar labiau išpopuliarėti.

„Nebuvo taip, kad pabustume visiems žinomi. Pamenu, važiavau troleibusu, jau turėjau mobilųjį telefoną. Buvo 1998-ųjų pavasaris. Skambina vadybininkas, aš pakeliu ragelį ir jis pasakė, kad mūsų daina  „Labas rytas“  yra pirmoje vietoje radijo TOP-40. Tame tope buvo ne tik lietuviškos, bet ir viso pasaulio dainos. Didesnio pasiekimo Lietuvoje negalėjai gauti. Atsimenu, pradėjau rėkti troleibuse, į mane visi žiūrėjo labai keistai. Tada aš supratau, viskas, kažkas įvyko. Čia yra lūžio taškas. Dabar jau kita realybė“, – sakys M. Melmanas.


Šiame straipsnyje: Maksas MelmanasBiplanmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių