Mados ekspertė: vienintelis drabužis, kurio nereikėtų dėvėti pakartotinai, yra vestuvinė suknelė

Šiandien apie tvaresnius gyvenimo sprendimus kalba visas pasaulis. Prieš perkant naujus drabužius atidžiau savo spintas peržvelgti siūlo ir stilistai. Mados ekspertė Marija Palaikytė – viena iš jų. „Vienintelis drabužis, kurio nereikėtų dėvėti pakartotinai, yra vestuvinė suknelė. O visus kitus drabužius dėvėti dar kartą yra tiesiog privaloma“, – įsitikinusi Marija.

Mados tendencijų analitikė Marija ne tik puikiai žino, kaip atrodyti madingai, bet ir kaip būti atsakingam ar susikurti puikų stilių daug neišleidžiant.

Ji primena ir kitą taisyklę – tai, kas yra madinga šiandien, nebūtinai bus madinga ir rytoj. Vis dėlto, drabužiai gali atspinėti ištisas epochas ir tapti komunikavimo priemone.

„Mada ir jos tendencijos neatsiranda iš niekur. Visi kultūriniai, socialiniai, politiniai ir ekonominiai pokyčiai, kurie vyksta tam tikru laikmečiu, sukuria madą. Nėra taip, kad vienas dizaineris sugalvoja tendenciją, kuri paplinta visame pasaulyje. Mes apie madą kalbame kaip apie žymiai platesnį fenomeną, komunikacijos priemonę. Kiekvienas iš mūsų madą gali pasitelkti kaip įrankį, kuris sustiprintų vidines savybes“, – laidoje nuomone dalinsis Marija.

Žinių apie madą ji sėmėsi kultūros istorijos antropologijos studijose, o mados tendencijų prognozavimo magistro laipsnį gavo Italijoje. Šie mokslai ir ilgametė praktinė patirtis šiandien leidžia Marijai skleisti žinias kitiems.

Mada gali būti atsakinga

Pasak mados ekspertės Marijos, šiandien itin svarbu į madą ir grožį žiūrėti per atsakomybės prizmę, vertinti bei gerbti įvairiausius skirtumus.

„Ne mes madai ir vardan jos esame, o mada mums“, – sakys Marija.

Anot jos, žmonės, įsigydami naujus drabužius, daro daug emocijomis grįstų sprendimų. Tuomet spintos lūžta nuo drabužių gausos, o... apsirengti ir toliau nėra kuo.

„Sėkmingiausias įvaizdis yra tas, kuris tinka individualiam žmogui. Ne visas naujausias mados tendencijas reikia susipirkti į savo drabužinę, ir tikrai ne visas jas reikia bandyti dėvėti. Stilingas žmogus geba papildyti turimą drabužinę naujais pirkiniais, bet kartu dėvėti ir jau turimus daiktus bei kaskart atrodyti naujai“, – patarimais dalinsis mados ekspertė.

Vartotojiškas gyvenimo būdas, pasak Marijos, turėtų likti praeityje. Laidoje žiūrovams ji atskleis, kaip už mažas investicijas atrodyti originaliai, kokybiškai ir kodėl vintažiniai daiktai yra tokie vertingi.

„Ateityje mums nereikės eiti į kompromisą tarp etikos ir estetikos. Mes galėsime turėti patrauklią, gražią madą, kuri bus etiška“, – įsitikinusi Marija.

O štai bet kokia aprangos klaida, anot M. Palaikytės, yra mažiausia, kurią apskritai galime padaryti gyvenime. Tuo labiau, tokia klaida – labai lengvai pataisoma. Mados ekspertė visus kviečia mada mėgautis sąmoningus ir susilaiyti nuo spontaniškų sprendimų perkant drabužius. Taip pat svarbu jau nebenešiojamiems savo drabužiams suteikti antrą šansą juos perleidžiant kitiems.

„Pasaulis pagal moteris“ – sekmadieniais 10 val. per TV3.


Šiame straipsnyje: madatvarumasdrabužiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Nesugebėjo ar tingėjo dirbt visuomenei naudingą darbą,tai - vualia,"ekspertė mados" patapo. Ir kas tam Vilniuj nesiveisia...

Anonimas

Anonimas portretas
Tai visos moterys turim atrodyt kaip iš šeurės korejios kaip šprotai skardines,blondinės pripratom lupom

Asociacijų žaidimas

Asociacijų žaidimas portretas
Vilnietė? Bjauri ir dideliu snukiu. Negraži moteris? Vilnietė. Bjauri mergina? Vilnietė. Negabi? Vilnietė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių