Magija alsuojanti, stebuklinga muzikinė Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimo istorija – per LRT televiziją

  • Teksto dydis:

Artėjančių Kalėdų pranašas ir šventinio žiemos sezono pradžios ženklas – miestų aikštėse įžiebiamos Kalėdų eglės. Sostinėje, Katedros aikštėje, gyventojus ir miesto svečius džiuginanti Kalėdų eglė – ne kartą išrinkta gražiausia Europoje ir viena įspūdingiausių pasaulyje. Siekiant sukurti saugią šventę ne tik vilniečiams, bet ir visos Lietuvos gyventojams, organizatoriai ir šiemet kviečia Lietuvos sostinės Kalėdų eglės Katedros aikštėje įžiebimo šventę stebėti tik per televiziją.

Lapkričio 27 d., šeštadienį, 19 val., per LRT televizijos transliaciją bus galima išvysti nepaprastą, šventinėmis staigmenomis ir magija alsuojančią stebuklingą muzikinę Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimo istoriją.

„Praėjusiais metais daugelis gražiausias šeimos šventes minėjo namuose, nesusitikdami su artimaisiais, draugais, tačiau visi linkėjome vieni kitiems tikėjimo. Praėjo metai, mes vis dar kaustomi pandemijos, tačiau turime patį svarbiausią dalyką – laisvę bendrauti gyvai. Noriu pakviesti Lietuvos žmones ir šiais metais elgtis atsakingai, stebėti nuostabią Kalėdų eglės įžiebimo istoriją per LRT“, – teigia LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pakilią nuotaiką sostinėje kurs ir iš įvairių miesto vietų ir netikėtų erdvių melodingus šventinius linkėjimus žiūrovams siųs garsūs Lietuvos atlikėjai: Jeronimas Milius ir Karina Krysko, Jurga ir grupė „Biplan“, Jazzu, Jessica Shy ir Rokas, grupė „The Roop“, Donatas Montvydas, Vidas Bareikis, Inga Jankauskaitė, Iglė ir Tadas, Dainotas Varnas, „FC Baseball“, Dominykas Vaitiekūnas.

Viena iš staigmenų – Monikos Pundziūtės-Moniqué dainos premjera. Tradiciškai Lietuvos sostinės Kalėdų eglę Katedros aikštėje įžiebs miesto meras Remigijus Šimašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių