M.A.M.A organizatoriai apie N. Bieranco ir L. Griciaus bučinį: scenarijuje tai nebuvo numatyta

  • Teksto dydis:

Sausio 28-ąją įvykę Lietuvos muzikos apdovanojimai M.A.M.A 2021 dar ir šiandien yra labiausiai aptarinėjamas pramogų pasaulio renginys. Organizatoriai džiaugiasi parodę, kad renginiai įmanomi ir pandeminėmis sąlygomis, be to, paskelbė, kad palaikys birželį vyksiančias eitynes „Baltic Pride“.

Apie tai „Facebook“ paskyroje paskelbė ir Lietuvos gėjų lyga: „Džiaugiamės M.A.M.A apdovanojimų drąsa ir vėl paskatinti diskusijas apie LGBT teises. Dirbame kartu su progresyviais muzikos pasaulio atstovais, kurdami šventę pagrindinėje „Baltic Pride“ scenoje prie Baltojo tilto“.

Kaip rašoma organizatorių pranešime, asociacija M.A.M.A jau anksčiau yra deklaravusi, kad neskirsto muzikos pasaulio atstovų pasiekimų pagal lytį, todėl jau keletą metų nebėra atskirų Metų atlikėjo vyro ir Metų atlikėjos moters nominacijų – jos sujungtos į vieną.

Šiais metais būtent šios nominacijos laimėtoją buvo pakviesti paskelbti žinomi fotografai, nuomonės formuotojai Naglis Bierancas ir Lukas Gricius, neslepiantys, kad yra pora. Prieš paskelbdami nugalėtoją, scenoje jie perdavė linkėjimus „visiems tiems, kas vis dar nesugeba savo vaikams paaiškinti, kas yra meilė“. Šiuos žodžius palydėjo poros bučinys.

T. Biliūno / BNS nuotr.

„Scenarijuje tai nebuvo numatyta, todėl transliacijos režisierius negalėjo šiam epizodui deramai pasiruošti. Tačiau bučinys buvo parodytas TV eteryje, iškart po to parodyta ir publikos reakcija į jį. Ypač džiaugiamės, kad tai buvo pozityvi reakcija. Jei prieš septynerius metus vien pasirodęs ant scenos LGL vadovas girdėjo švilpimą, tai šįkart ant jos užlipusi pora sulaukė karšto salės palaikymo, vėliau persikėlusio ir į socialinius tinklus. Todėl tik sveikiname laisvėjančią ir tolerancijos ribas plečiančią visuomenę. Ir tikrai prisidėsime prie birželį sostinėje vyksiančių „Baltic Pride“ renginių“, – teigia organizatoriai.

M.A.M.A 2021 iškilmių rengėjai taip pat dėkoja visiems, susirinkusiems į areną ir geranoriškai besilaikiusiems saugumo reikalavimų. Anot jų, visi nuo šventės pradžios iki pabaigos dėvėjo respiratorius, laikėsi kitų taisyklių. Kaip rašoma pranešime, pavyzdį rodė ir M.A.M.A apdovanojimų laimėtojai: iki pat savo šlovės pjedestalo jie ateidavo su respiratoriumi ir tik prieš padėkos kalbą jį nusiimdavo.

Asociacijos M.A.M.A pirmininkas Martynas Tyla teigia, kad šiais metais vyko bendradarbiavimas su visomis tarnybomis, kurios dirbo arenoje ir vėliau gyrė už nepriekaištingą tokio masto renginio organizavimą.

„Noriu pabrėžti, kad M.A.M.A visada taiko novatoriškus sprendimus ne tik ant scenos, bet ir kuriant viso renginio strategiją, – teigė M. Tyla. – Praėjusiais metais negalėjome į „Žalgirio“ arenoje vykusį M.A.M.A apdovanojimų filmavimą pakviesti žiūrovų. Tačiau kūrėme naujos koncepcijos transliaciją su virtualios realybės efektais ir geriausių pasirodymų įrašais. Ėmėmės maksimalių saugumo priemonių, konsultavomės su kolegomis iš didžiųjų Vokietijos televizijų kanalų, kaip vis dėlto galima organizuoti tokias transliacijas net ir pandemijos akivaizdoje. Tiek pernai, tiek šiais metais visus susirinkusius dalyvius testavome, jie buvo raginami dėvėti apsaugines kaukes ar šiuo atveju – respiratorius, valytis rankas dezinfekuojančiais skysčiais, laikytis atstumų.“

Kaip rašoma pranešime, į pernykštį organizatorių komandos sukurtą precedentą sureagavo veikėjai, kuriems aktualus jų sekėjų dėmesys socialiniuose tinkluose.

„Tačiau turiu juos nuvilti: M.A.M.A teismus laimėjo, o šiais metais dar ir bendradarbiavo su pareigūnais ir pasidalino naudinga praktika. Jokių galiojančių pandemijos reikalavimų pažeidimų nenustatyta. Todėl ir ateityje kviečiu visus mažiau vieni kitiems kaišioti pagalius į ratus. Geriau drauge ieškoti sprendimų, kaip gaivinti muzikos bei renginių verslą. Ačiū visiems, kurie padėjo šiais metais sukurti didelę šventę. Pelnėme ne tik didžiausios žiūrovų auditorijos dėmesį, bet ir visuotinį palaikymą“, – sakė M. Tyla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tam pilieciui tu nepilietis o susiktas ligonis pidaras tave ir kaip tu tokius reikia izuoluoti nuo visuomenes asile tu!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Naikinti tuos visus pidarastus iskripelius ligonius reikia 9 forte sukurenti krosnija fui SLIKTINES!!!

ALGIS

ALGIS portretas
Jau sena į tą m.a.m.a renkasi nenormallųs , atsiduoda fekalijomis .
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių