Muzikos festivalio „Bliuzo naktys“ programa pildosi: joje – net trys pirmi kartai

  • Teksto dydis:

Iki vasaros liko vos keletas savaičių, o iki vieno seniausių festivalių Lietuvos muzikos padangėje viso labo – 45 dienos. „Bliuzo naktys“ festivalio organizatoriai skelbia dar kelis vardus, kuriais pasipildys festivalio muzikinė programa.

„Kaip ir kasmet, festivalis „Bliuzo naktys“ atvykusių gyvos muzikos gerbėjų lauks ne prie vienos muzikinės scenos, kuriose šiais metais ypač daug unikalių, muzikalių, kūrybingų atlikėjų pasirodymų. Sakysit, tai ne bliuzas?! Bet bliuzas mums visa gyvenimo filosofija! Tad tikim, kad šie vardai puikiai prisidės prie tik bliuzuose juntamos festivalinės nuotaikos!“ – pasakoja festivalio organizatorius, prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Pirmą kartą festivalyje „Bliuzo naktys“ į sceną žengs Metų proveržio apdovanojimus susižėrusi dainų autorė bei atlikėja Gabrielė Vilkickytė. Artimiausi festivalio gerbėjai apie jos dalyvavimą festivalyje sužinojo dar ankstyvą pavasarį, kai Gabrielė dalyvavo festivalio rengto konkurso „One Man Stage“ komisijoje.

„Rašau ir dainuoju savo gyvenimą. Tada kviečiu į koncertus, kurie labiau patirtis nei renginys, labiau jausmas nei vaizdas“, – taip prisistato G. Vilkickytė.

Dar vienas pirmas kartas lauks ir prieš metus su sodų dainomis į lietuvišką muzikos estradą nužengusio Luko Pilkausko. Festivalyje „Bliuzo naktys“ jis klausytojus pasitiks su naujomis dainomis iš būsimojo albumo bei muzikos melomanams jau pažįstamais sirpstančiais sodų šlageriais. 

Gabrielė Vilkickytė. / Asmeninio archyvo nuotr.

Į festivalį sugrįš ir jame 2019 metais pasirodžiusi repo improvizatorių grupė „Freestarz“.

„Spontaniškas repo improvizavimas pakeičia smegenų aktyvumą, tad mūsų minčių tėkmė ir kūryba tampa tarytum išlaisvinta iš įprastinių požiūrių ir suvaržymų, įprastinės kognityvinės kontrolės, kas leidžia atsirasti staigioms ir netikėtoms įžvalgoms“, – pasakoja grupės „Freestarz“ nariai. 

Šiais metais festivalyje debiutuos ir jau minėto „One Man Stage“ konkurso nugalėtojas Mantas Varnas. Hipis, čigoniško prieskonio turintį bliuzą be galo mylintis muzikos kūrėjas ir atlikėjas M. Varnas lauks festivalio lankytojų „One Man Stage“ muzikos scenoje.

Legendiniame muzikos festivalyje „Bliuzo naktys“ pasirodymus surengs ir tokios grupės bei atlikėjai kaip „Ben Poole (UK)“, „Flash Voyage“, „Baltasis kiras“, „Garbanotas“, „Kamanių Šilelis“, pasirodys Domantas Razauskas su grupe „Vos Vos“ bei kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių