Prabilo lemtingą naktį šalia sūnaus buvusi E. Ostapenko mama: viskas taip netikėtai...

Trečiadienį muzikos pasaulį sukrėtė netikėta žinia – pranešta apie dainininko Eugenijaus Ostapenko mirtį. Po skaudaus išgyvenimo prabilo atlikėjo mama Liubovė Ostapenko. Moteris papasakojo ne tik apie paskutines sūnaus gyvenimo akimirkas, bet ir artimą ryšį, kuris juodu siejo.

Kadangi pastaruoju metu abiem nereikėdavo niekur skubėti, Eugenijus ir Liubovė iki vėlumos žiūrėdavo televizorių – mėgo dokumentikos laidas ir vaidybinius filmus. Taip buvo ir trečiadienio naktį.

Gal tris valandas buvau suakmenėjusi, gal nė nesupratau iki galo, kas atsitiko, tik vėliau prapliupau raudoti.

„Eugenijus atėjo į mano kambarį apie trečią nakties. Atsisėdo į fotelį, kaip mes buvome pratę, bet netrukus pasiskundė, kad jam peršti gerklę. Pasakiau, kad sučiulptų tabletę. Gal po valandėlės jis paliko, sakė pasišildys pieno su medumi. Apie ketvirtą nuėjau pažiūrėti į jo kambarį, jis jau jautėsi blogai, sakė, kad dūsta ir paprašė kviesti greitąją pagalbą. Medikai atvyko labai greitai, du ekipažai gaivino. Bet buvo jau per vėlu. Gal tris valandas buvau suakmenėjusi, gal nė nesupratau iki galo, kas atsitiko, tik vėliau prapliupau raudoti. Dabar, kai galiu kalbėti, man darosi lengviau. Su manimi dukra“, – apie skaudžią netektį pasakojo L. Ostapenko.

Siejo artimas ryšys

Mamai sūnus buvo didelis gyvenimo ramstis. „Mes kartu dviese gyvenome. Prieš penkerius metus neliko jo tėčio, likom dviese“, – sunkiai tramdydama ašaras pasakojo moteris.

Sūnaus netekusi Liubovė Eugenijų mini tik gerais žodžiais. „Labai geras, išauklėtas žmogus, nepiktybiškas. Mes labai gerai bendravome su juo. Labai geras vaikas... Mano vaikas“, – liūdesio neslėpė anapilin išėjusio dainininko mama.

Kalbėdama apie tai, kada ir kur bus atsisveikinama su mirusiu dainininku, moteris teigė pranešianti socialiniame tinkle. „Tik rytoj darys skrodimą, o laidos čia – Klaipėdoje. Ten yra bažnyčia Šv. Juozapo, ten bus pašarvotas. Bet dar parašysime feisbuke, kad visi žinotų, kai gausiu dokumentus. Dabar aš nieko negaliu daryti be dokumentų. O jau rytoj kažką žinosiu“, – kalbėjo pašnekovė.

Mes labai gerai bendravome su juo. Labai geras vaikas... Mano vaikas.

Turėjo daug planų

Mama atviravo dalyvaudavusi visuose sūnaus koncertuose, žinojo, kad jis ruošiasi įrašyti dvi dainas, kurios būtų tapusios populiarios ir žinomos.

„Taip viskas netikėtai... Turėjo kitą savaitę dainas įrašinėti. Jis turėjo projektų, visur buvo darbas. Kiekvieną dieną turėjo darbo. Turėjo labai daug reikalų, ruošėsi koncertams. Turėjo daug darbų visokiausių. Pats viską tvarkė, viską darė“, – sūnaus aktyvų gyvenimo būdą prisiminė mama.

Nors karantinas ir pristabdė dainininko veiklą, tačiau, kaip teigė jo mama, Eugenijaus vasara jau buvo suplanuota. „Dabar nedainuodavo, kadangi karantinas. Tačiau daug koncertų buvo suplanuota iki rugsėjo mėnesio kiekvieną savaitgalį“, – apie Eugenijaus planus kalbėjo moteris.

„Labai nustebau, kai sūnaus vaikystės draugas atnešė man pinigų, nenorėjau imti, bet jis įtikino, kad tokia pagalba nori pareikšti savo pagarbą draugui. Dieną sužinojau, kad žinomas prodiuseris, gyvenantis užsienyje, taip pat pervedė į banko sąskaitą tam tikrą sumą. Sulaukiau daugybės skambučių ir užuojautos žodžių, jaučiu didžiulį palaikymą iš daugybės nepažįstamų žmonių“, – emocijomis dalijosi sūnaus netekusi moteris.

Medikai dėjo daug pastangų

Kaip skelbta anksčiau, greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas į dainininko namus Reikjaviko gatvėje skubėjo paryčiais. Kaip teigė Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė, vyras buvo gaivinamas apie valandą. Medikai labai stengėsi grąžinti į gyvenimą E. Ostapenko, bet visos pastangos nuėjo perniek, apie 5 val. medikams teko konstatuoti vyro mirtį. Vyras turėjo daug ligų, organizmui šio krūvio buvo per daug.

Apie žinomo dainininko mirtį pranešta ir socialiniame tinkle „Facebook“. Po įrašu pasipylė užuojautą reiškiančių kolegų ir internautų komentarai. „Didelę užuojautą reiškiu mamai ir jo artimiesiems. Taip, Eugenijaus mama man patvirtino. Jo nebėra. Labai gaila kaip žmogus, kolegos ir tiesiog talentingo žmogaus, kurio hitus traukė visas jaunimas. Tegul ilsisi ramybėje. Amen“, – socialiniame tinkle rašė dainininko kolega Aidas Manikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Užuojauta mamai ir visai šeimai.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Komentarai žiauresni už mirti Užuojauta

Užuojauta Mamai

Užuojauta Mamai portretas
Sunku Mamai laidoti savo vaiką. Tik vaikas, tas, Eugenijus, nors ir mokslus krimtęs Mamai paguodos, ramybės neatnešė...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių