Prestižinėje Vestminsterio parodoje gražiausio šuns titulą pelnė pekinas Vasabis

Pekinų veislės šuo Vasabis sekmadienį vakare laimėjo gražiausio šuns titulą Vestminsterio kinologų klubo organizuojamoje šunų parodoje.

Tai yra penktas šios puikiai atpažįstamos dekoratyvinės veislės atstovo triumfas per šios prestižinės, nuo 1877 metų organizuojamos, šunų parodos istoriją.

Vasabis, kurio mama vardu Suši, pateko į finalą kartu su vipetu, prancūzų buldogu, bobteilu, kurtsharu, samojedu ir Vakarų Škotijos baltuoju terjeru.  

JAV kinologų geidžiamiausiu laikomą apdovanojimą sekmadienį pelnęs Vasabis 2019 metais triumfavo ir Amerikos kinologų klubo nacionaliniame čempionate. 

„Jis užburia publiką. Jis atitinka veislės standartą. Jis turi kažką tokio, kas kibirkščiuoja, kas išskiria jį tarp kitų šunų“, – sakė pekino vedlys, veisėjas ir bendrasavininkis Davidas Fitzpatrickas (Deividas Focpatrikas).

Parodos teisėja Patricia Trotter (Patriša Troter) paaiškino paprastai: „Kam tai galėtų nepatikti? Jis stovėjo ten lyg būtų liūtas.“

D. Fitzpatrickas iš Ist Berlino Pensilvanijoje su Vasabio seneliu Melačiu triumfavo Vestminsterio parodoje 2012 metais. 

„Negalvojau, kad žaibas gali dukart trenkti į tą pačią vietą“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip Vasabis švęs pergalę, D. Fitzpatrickas juokdamasis atsakė: „Jis gaus jautienos išpjovos medalionų. Na, o aš išgersiu šampano.“

Kasmet organizuojamoje parodoje, laikomoje prestižiškiausiu JAV kinologų pasaulio renginiu, dalyvavo iš viso pustrečio tūkstančio šunų.

Dėl koronaviruso pandemijos šiųmetinė paroda pirmą kartą nuo 1877 metų, kai buvo pradėta organizuoti, vyko ne Niujorko mieste, bet Taritaune. Vasarį rengiama paroda šįmet buvo perkelta į birželį ir vyko lauke.     

Kai kurie vedliai ringe dėvėjo kaukes, nors pasiskiepijusiems asmenims tai nebuvo privaloma. Paroda vyko be žiūrovų.

„Stebuklas, kad ši paroda visgi įvyko“, – sakė D. Fitzpatrickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių