- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
J. Skaisgirienė ir R. Ničajienė
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
-
Pristatyta nauja kulinarinė R. Ničajienės knyga (receptas)
Ketvirtadienį Palangoje savo naujausią kulinarinę knygą „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ pristačiusi maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė neatsitiktinai vakaro tema pasirinko braškes – birželio pradžioje Lietuvoje prasideda šių uogų sezonas.
Nors braškės šalyje itin populiarios ir labai laukiamos, jų augintojai dar susiduria su begale mitų, gaubiančių šias uogas, ir siekia juos sklaidyti šalies gyventojams pristatydami įvairaus skonio ir išvaizdos braškes.
„Tik pastaruosius trejus metus šalies gyventojus pasiekia daugiau informacijos apie braškes, jų auginimą. Natūralu, jog dar susiduriama su daug klaidingos informacijos apie šias uogas. Pavyzdžiui, tikima, jog didesnės uogos gausiai tręšiamos. Greičiausiai dėl šios priežasties lietuviai gausiau perka smulkesnes. Taip pat pastebėjome, jog pirkėjai mieliau renkasi minkštas braškes“, – apie patirtį prekiaujant savo užaugintomis uogomis Justina Skaisgirienė.
Jos vadovaujamame braškių ūkyje Klaipėdos rajone, užimančiame 1 ha žemės plotą, auginama apie 15 veislių braškių. Pasak J. Skaisgirienės, jų duodamas derlius labai priklauso nuo oro sąlygų bei įdėto darbo. Tarp ankstyvųjų braškių, šiuo metu jau duodančių derlių, ūkininkė vardija „Vibrant“, „Fleurette“, „Rumba“.
Pastarosios veislės braškės, Justinos pastebėjimu, vyrų mylimiausios. Tuo tarpu pačios ūkininkės mėgstamiausia „Malwina“ veislė – tai saldi, stipraus skonio uoga. Tarp moters draugių favoričių – „Florence“ – matinės, miltingos uogos. Norėdama atskleisti skirtingus braškių skonius ir tekstūras, Justina ir ėmėsi jų auginimo. Moters prižiūrimose žemėse derančias uogas pirkėjai mielai įsigyja ne tik tiesiai iš ūkio, bet užsako ir įvairioms šventėms.
Joms ir kasdieniam pasmaližiavimui tinkamų receptų su braškėmis gausu ir naujoje R. Ničajienės knygoje „Gero maisto dienoraštis. Vasara“, kurios pristatymo metu jos autorė kartu su Palangoje įsikūrusio restorano „Onorė“ šefu Bernardu Anužiu gamino ant grotelių keptą vištieną su pikantišku kapotų braškių padažu, kitaip – salsa. Taip pat Renata dalinasi gaiviu kokosinių braškinių ledų receptu.
Kokosiniai braškiniai ledai (be laktozės ir be cukraus)
4 asmenims ledus pagaminti užtruks 15 min. bei šaldymas
Reikės:
* 250 ml kokosų pieno;
* 500 g braškių;
* 3 šaukštų agavų sirupo;
* 2 šaukštų kokosų drožlių.
Iš vakaro braškes nuplaukite, stambesnes uogas perpjaukite pusiau ir subėrę į maišelį dėkite į šaldymo kamerą, kad sušaltų.
Sušalusias uogas suberkite į trintuvą, ant jų pilkite kokosų pieną, agavų sirupą, berkite kokosų drožles. Viską trinkite, kol uogos susitrins ir konsistencija taps panaši į ledų. Tai užtruks apie 3–5 minutes, priklausomai nuo jūsų trintuvo kokybės ir galingumo.
Paruoštus ledus galite skanauti iš karto, o jei norite kietesnių, sukrėskite juos į plastikinį indelį ir dėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Jei ledus laikysite šaldymo kameroje ilgiau nei kelias valandas, jie per daug sukietės ir teks palikti juos kambario temperatūroje, kad kiek atšiltų ir patogiai galėtumėte juos dalinti specialiu ledams kabinti skirtu kaušeliu.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
K. Zvonkuvienė ir keturi jos vyrai: vienas – sportui, kitas – gyvenimui, trečias – muzikai
Improvizacija – scenoje gimstantis nerežisuotas, antrąkart nepakartojamas spektaklis. Smagi meno forma nesvetima ir dainininkams bei pramogų verslo atstovams – improvizacijos ir ant scenos, ir prieš kameras nemažai. Į naujos pramoginės...
-
M. Daikerytė išsiskyrė su širdies draugu: mums nepavyko7
Po dvejų kartu praleistų metų skirtingais keliais pasuko verslininkė, vizažistė Milita Daikerytė ir jos širdies draugas Justas. Apie skyrybas mergina užsiminė socialiniame tinkle „Instagram“, o vėliau žinią patvirtino ir žiniask...
-
Garsios moterys prabilo apie plastines operacijas: negalėjau žiūrėti į savo nuotraukas20
Gražius žmones matome kasdien – jie mojuoja mums iš TV ekranų, siūlo kremus socialiniuose tinkluose ir pasitinka kiekviename žurnalo viršelyje. Tačiau natūralia savo išvaizda patenkinti yra ne visi, o ir fotošopo tam, k...
-
B. Jakučionytė: atrodo, kad visa sistema sukurta taip, kad paaugliams būtų tik blogiau1
„Aš žiūriu su siaubu į tai, kokį spaudimą dabar patiria paaugliai ir kaip jie dabar gyvena,“ – sakė visuomenės veikėja, renginių organizatorė ir socialinio tinklo „TikTok“ žvaigždė Birutė Jakučionytė. &bdquo...
-
Silvester Belt sėkmė užsienyje: gastrolės po Europą, bičiulystė su O. Alexander ir padėkos3
Laikas iki 2024-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurso sparčiai tirpsta. Jau šį ketvirtadienį Lietuvos atstovas Silvester Belt išvyks į Švediją, kur jo lauks paskutinės repeticijos prieš didįjį šou. Vos prie&...
-
Istorinis posūkis: K. Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai3
Kate Middleton ir princas Williamas imasi naujų karališkųjų pareigų, rašoma „People“ portale. ...
-
Klaipėdos prekybos centre hidžabą apsivilkusi moteris šokiravo pirkėjus44
Hidžabą apsivilkusi moteris viename Klaipėdos prekybos centre ne tik šokiravo pirkėjus, bet ir kėlė socialinį šoką. Šia teatro „ARTYN“ spektaklio reklama buvo siekiama patikrinti, kokie stereotipai vyrauja šiandi...
-
Mirtį apgavęs Ž. Grigaitis: trečią kartą turbūt man gyvenimas laimės kortos neduos18
Verslininkas, keliautojas Žilvinas Grigaitis socialiniuose tinkluose dažnai siunčia pozityvias, įkvepiančias žinutes, skatinančias vertinti kiekvieną dieną ir kiekvieną patirtį. Vyras pasakojo, kad per gyvenimą patyrė du išgyvenimus, priver...
-
Britų princas Louisas švenčia savo šeštąjį gimtadienį1
Velso princesė Kate ir jos vyras princas Williamas padėkojo už sveikinimus, kurių sulaukė jauniausio savo sūnaus Louiso šeštojo gimtadienio proga. ...
-
Cikados gali tapti skaniu užkandžiu?4
Garsiu čirpimu išsiskiriantys vabzdžiai cikados netrukus užplūs Šiaurės Ameriką. Pasak mokslininkų, iš žemės vienu metu išlys net dvi jų vados, tad cikadų bus milijardai. ...