Silvester Belt „Luktelk“ pašalinta iš „Spotify“ platformos: kokios galimos priežastys?

  • Teksto dydis:

Iš „Spotify“ platformos trečiadienį dingo daina „Luktelk“. Gerbėjai šia žinia dalijosi socialiniuose tinkluose, tačiau, teigiama, kad pats Silvester Belt ir jo komanda apie šį incidentą nieko nežinojo.

Dainą „Luktelk“ surasti „Spotify“ platformoje pavyksta, bet išgirsti – ne.

Savo instagramo profilyje Silvester Belt patvirtino informaciją apie „Luktelk“ dingimą. Pasidalydamas žinia atlikėjas pranešė: „Nežinau, kas įvyko „Spotify“... Greitai tai išspręsime“.

Šiuo metu aiškinamasi dėl susiklosčiusios situacijos. Tiek gerbėjai, tiek SIlvester Belt tikisi, kad greitu metu „Luktelk“ vėl skambės „Spotify“ platformoje.

Silvester Belt instagramo, „Spotify“ nuotr.

Silvester Belt atstovai portalui Eurodiena.lt teigė, kad daina iš platformos buvo pašalinta ne pačio atlikėjo noru. Ištikimi gerbėjai patvirtino, kad eurovizinė daina dar prieš kelias dienas „Spotify“ platformoje turėjo per 8 mln. perklausų.

Muzikos platformos „Igroove“ internetiniame puslapyje pateikiami variantai, kodėl dainos gali būti ištrinamos iš „Spotify“ platformos. Jei daina ar leidimas pašalinamas iš „Spotify“, tai paprastai nutinka dėl dviejų priežasčių: aptiktas srautinio perdavimo sukčiavimas arba autorių teisių pažeidimas. 

Autorių teisių pažeidimas įvyksta tada, kai atlikėjas, pavyzdžiui, naudoja ritmą, kuris jam nepriklauso arba negavo kito atlikėjo sutikimo. Kol kas nei vienas variantas dar nėra patvirtintas Silvester Belt atveju.

Abiem atvejais platintojas informuojamas, bet tik tada, kai daina jau pašalinta. Platintojas tam įtakos neturi. Jei daina buvo užblokuota, reikės įrodyti, kad nebuvo sukčiavimo. Tai labai sunku, nes įrodinėjimo našta tenka menininkui.

„Tai, kad veiksmų pirmiausia imamasi prieš menininkus, kai kuriais atvejais yra nesąžininga. Pavyzdžiui, jei atlikėjas gavo tariamai teisėtą pasiūlymą ar kažkas kitas už jį nupirko srautus, arba jo pasamdyta reklamos įmonė suklydo. Tačiau „Spotify“ veikia pagal principą – nežinojimas neapsaugo nuo atsakomybės“, – rašoma „Igroove“.

Primename, kad gegužės 11 d. vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurso finale komisija Silvester Belt skyrė 34 balus, o žiūrovai – 56. Iš viso jis surinko 90 balų ir užėmė 14 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip,

Taip, portretas
lytiniai apsileidėliai vaidina ypatingus ir loja ant tautos ("šlykšti" jiems) ir ant visų aplink. Tai - neapykantos kurstymas.

nelabai

nelabai portretas
žinau, kas tas Silvestras ir kas tas Spotify platforma.

Baisi tauta

Baisi tauta portretas
Įmanytų- sugraužtų vienas kitą..Nes kažkas kitoks.. O man daina liuks, atlikimas puikus! Silvestras šaunus, labai mielas, talentingas jaunuolis. Tikiuosi neskaito tų šlykščių komentarų.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių