„Spotify“ šalina N. Youngo muziką, jam paskelbus ultimatumą dėl J. Rogano

Neilas Youngas (Nilas Jangas) ištesėjo pažadą pašalinti savo muziką iš „Spotify“, pareikalavęs šios muzikos įrašų platformos pasirinkti arba jį, arba prieštaringai vertinamą tinklalaidininką Joe Roganą (Džo Roganą).

Legendinis tokių dainų kaip „Heart of Gold“ ir „Harvest Moon“ atlikėjas šią savaitę paskelbė atvirą laišką ir jame apkaltino „Spotify“ „skleidžiant melagingą informaciją apie vakcinas ir taip potencialiai lemiant mirtis“. Kaltinimas susijęs su J. Rogano tinklalaidžių, kurių klausomasi milijonus kartų, skelbimu.

Trečiadienį N. Youngas savo interneto svetainėje paskelbė antrą laišką ir padėkojo savo įrašų kompanijai „Warner's Reprise Records“ už paramą „tiesos vardan“.

Pasak dainininko, pajamos iš „Spotify“ sudaro 60 proc. jo pajamų iš muzikos srautinio atsisiuntimo visame pasaulyje.

Tačiau N. Youngas nusprendė, kad atsisakyti šios platformos verta: „Spotify“ tapo gyvybei pavojingos dezinformacijos apie COVID-19 vieta. Už pinigus parduodamas melas.“

„Supratau, kad negaliu toliau remti SPOTIFY... dezinformacijos muziką mėgstančiai publikai“, – rašė jis.

N. Youngo muzikos platformoje turėjo nelikti trečiadienį vakare, rašė laikraštis „The Wall Street Journal“, pirmasis pranešęs, kad šis sprendimas patvirtintas.

N. Youngas šioje populiarioje srautinio siuntimo platformoje turėjo 2,4 mln. sekėjų ir daugiau kaip 6 mln. klausytojų per mėnesį.

J. Roganas turi ilgalaikę išskirtinę sutartį su „Spotify“, kaip pranešama, 100 mln. dolerių (88,7 mln. eurų) vertės, ir daugybę sekėjų.

Tačiau kritikai sako, kad jo tinklalaidės yra platforma sąmokslo teorijoms ir dezinformacijai, ypač dėl COVID-19.

J. Roganas ragina neskiepyti jaunimo ir propaguoja antiparazitinio vaisto ivermektino vartojimą COVID-19 gydyti, nors jis tam nėra skirtas.

Trečiadienio pareiškime, kurį cituoja JAV žiniasklaida, „Spotify“ sakė: „Norime, kad „Spotify“ vartotojams būtų prieinami visa pasaulio muzika ir garso turinys. Tai neatsiejama nuo didelės atsakomybės derinti klausytojų saugumą ir kūrėjų laisvę. Vykdome detalią turinio politiką ir nuo pandemijos pradžios esame pašalinę daugiau kaip 20 tūkst. tinklalaidžių epizodų, susijusių su COVID-19.“

„Apgailestaujame dėl Neilo sprendimo pašalinti savo muziką iš „Spotify“, bet tikimės netrukus jį vėl priimti“, – sakoma pareiškime.

Gruodžio mėnesį 270 gydytojų ir profesorių paskelbė atvirą laišką „Spotify“, prašydami „sumažinti dezinformacijos jos platformoje“.

„Tai pribloškiančio masto sociologinė problema ir „Spotify“ yra atsakinga už leidimą šiai veiklai tarpti jos platformoje“, – rašyta laiške.

„Rockin' In The Free World“ atlikėjas jau ne pirmą pašalina savo muziką iš „Spotify“. 2015-aisiais jis tai padarė dėl problemų, susijusių su garso kokybe.

Savo naujausiame laiške N. Youngas vėl kritikavo „Spotify“ garsą ir sakė, kad kompanija „toliau prekiauja žemiausia kokybe“.

„Bet dabar man tai jau praeitis“, – rašė jis ir rekomendavo kitas platformas, užtikrinančias geresnę jo muzikos kokybę.

„Netrukus mano muzika toliau gyvuos geresnėje vietoje“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dali

dali portretas
Gerbiu J. Roganą , vertas laikas praleistas žiūrint jo laidas. Visos nuomonės reikalingos , nes tiesa keičiasi keičiantis aplinkybėms.

Šaunuolis

Šaunuolis portretas
Labai gerai pasielgė N. Jangas. Reikia kovoti su dezinformacija, net jei tai kainuos minus kažkiek milijonų. Pinigus galima uždirbti, o žmonės netenka sveikatos ir gyvybės dėl "tuštuko", kurio po metų niekas neprisimins.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių