Stano apie M. Drobiazko ir P. Vanago skandalą: jis nepagalvojo, kaip tai paveiks mamą

  • Teksto dydis:

Žinia apie ledo šokėjų Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago pasirodymą Sočyje vykusiame šou nepaliko abejingų daugelio lietuvių. Žinoma sportininkų pora nepaklausė raginimų nedalyvauti Rusijos prezidento atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos Tatjanos Navkos organizuojamame šou. Atlikėjas ir kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano sako, kad poros sprendimas – šeimos tragedija.

„Labai skaudu, kad žmonės pasirenka labai netikėtą pusę. Matant konkrečiai Povilo šeimą, kai čia Lietuvoje liko mama, man darosi labai liūdna. Mano nuomone, jis padarė labai trumparegišką ir kvailą sprendimą vykti į Sočį. Jis nepagalvojo, kaip tai paveiks jo mamą“, – portalui tv3.lt sakė S. Stavickis-Stano.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė ir P. Vanago mama Lilija Vanagienė teigė, kad jai yra skaudu.

„Man, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentei ir ypač kaip Povilo Vanago mamai, labai skaudu, plyšta širdis ir neramu dėl mano vaikų priimto sprendimo. Nuoširdžiai atsiprašau tų žmonių, kuriuos tai įskaudino ir nuvylė. Tačiau savo suaugusiems vaikams negaliu nurodinėti ar kaip kitaip įsakyti, nors bandžiau argumentuotai, diskusijų bei ilgų ginčų būdu perteikti savo aiškią ir nedviprasmišką poziciją šiuo klausimu“, – antradienį buvo sakoma Eltai L. Vanagienės atsiųstame atvirame laiške.

Anot L. Vanagienės, ši tragedija užklupo labai netikėtai. Prasidėjus karui Povilas ir Margarita nedelsiant grįžo į Lietuvą. Tvirtai reiškė paramą Ukrainai ir jos žmonėms. L. Vanagienė primena, kad Povilas nuo 18 metų gyvena Maskvoje, tad 34 metus jis ir jo žmona Margarita kūrė savo ateitį ne Lietuvoje. „Suprantu, kad nėra lengva taip staiga viską mesti ir išvykti, kardinaliai pakeisti savo gyvenimą. Turbūt būtent šios aplinkybės ir nulėmė jų sprendimą. Nesiruošiu jų teisinti, jie – suaugę žmonės, tad už savo veiksmus yra atsakingi patys“, – rašė L. Vanagienė.

Mano nuomone, jis padarė labai trumparegišką ir kvailą sprendimą vykti į Sočį. Jis nepagalvojo, kaip tai paveiks jo mamą.

Stano paklausus, ar jis pritartų siūlymams atimti iš M. Drobiazko Lietuvos pilietybę, žinomas vyras teigė: „Manau, kad turintys dvigubą pilietybę žmonės, kurie yra atvirai priešiški Lietuvos respublikai ir kelia klausimus dėl respublikos teisingumo, galėtų netekti tos pilietybės – tai netgi būtų normalu.“

Internautai nusivylimo neslėpė ir emocijas liejo socialiniuose tinkluose, M. Drobiazko ir P. Vanago anketose.

„Negrįžkite į Lietuvą“, „Gėda jums!“, „Veidmainė oportunistė, šalin rankas nuo mūsų vėliavos“, „Ar daug rublių uždirbai Sočyje?“, „Šiukšlės“ – liejo emocijas lietuviai.

Primename, kad prezidentas Gitanas Nausėda M. Drobiazko ir P. Vanagą dėl jų pasirodymo Rusijoje trečiadienį išbraukė iš valstybės apdovanotųjų sąrašo.

M. Drobiazko ir P. Vanagas 2000 metais apdovanoti Gedimino ordino Riterio kryžiais.

„Neabejoju, kad šokių ant ledo pora buvo puikūs sportininkai, tačiau nuopelnus Lietuvos valstybei, už kuriuos buvo įvertinti dar 2000-aisiais, jie nutrynė cinišku poelgiu – dalyvaudami komerciniame reginyje Sočyje tuo metu, kai Ukrainos karo verpetuose liejasi nekaltų žmonių kraujas“, – vaizdo komentare teigė G. Nausėda.

„Geriausiu atveju tai – politinis vištakumas, blogiausiu – spjūvis nukautų kūdikių, vaikų, moterų ir senelių atminimui“, – pridūrė jis.

M. Drobiazko 1993 metais išimties tvarka gavo Lietuvos pilietybę. Kai kurie visuomenininkai ir politikai po šokėjų poros planų pasirodyti Sočyje paragino atimti iš M. Drobiazko ją atimti, tačiau ekspertai teigia, kad šalies įstatymai nenumato tokios galimybės.

Į šią žinią aštriai sureagavo žurnalistas Andrius Tapinas. „Jei kas dar turėjot iliuzijų dėl Vanago su DrobiaZko, tai galit nebeturėti. Ūsuoto Kremliaus išsigimėlio žmona Tatjana Navka jau dalijasi video, kur abudu čiuožėjai išsišiepę mėgaujasi Sočio ledu ir ruošiasi šio vakaro premjerai. Institucijos pasisakė – dabar metas imtis veiksmų. Kaip suprantu, teisiškai iš DrobiaZko pilietybės atimti faktiškai neįmanoma, bet savo valstybinius apdovanojimus Lietuva iš šitos išdavikų porelės turėtų susigrąžinti. Ir jie turėtų pamiršti visus Liepsnojančius ledus Lietuvoje. Mūsų Vanagas yra Ukrainoje, o šitas viso labo nutriušęs bjaurusis ančiukas ant kruvino „Gulbių ežero“ ledo Sočyje“, – kritikos čiuožėjams socialiniame tinkle „Facebook“ savaitės pradžioje negailėjo A. Tapinas.

Savo požiūrį į Lietuvos čiuožėjų sprendimą socialiniame tinkle „Facebook“ išsakė ir prodiuseris Dominykas Kubilius.

„Su padovanota pilietybe kraujo neperpilsi. Iki paskutinės minutės turėjau vilties, kad Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko Sočyje ant ledo neiščiuoš, buvo vilties, kad apsireikš Povilo mama Lilija Vanagienė su visa #Lietuvosčiuožimofederacija priešakyje ir teiksis Lietuvai paaiškinti, kodėl čiuožėjai nutarė dalyvauti teroristų ledo šventėje“, – įrašą pradėjo D. Kubilius. „Bet mamytė tyli, federacija tyli, o Margarita „Instagram“ paskyroje cituoja Bulato Okudžiavos eiles. Beje, Bulato eilių tarybiniais metais klausydavo ir mano tėvai, Margaritai turbūt ir šioje vietoje trūksta proto įsigilinti, kieno eiles cituoja, nes B. Okudžiava, kurio tėvas buvo sušaudytas, o mama ištremta į lagerį, savo kūryboje smerkė bet kokį totalitarinį režimą. Bet čia tik nereikšmingos smegenų minkštumo detalės“, – kol dar nebuvo pasirodęs L. Vanagienės pranešimas rašė D. Kubilius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Stano šūdas o dar reiškias xakolas job.

Julė

Julė portretas
Palikit juos ramybėj,ar veikt neturit ką

Draugas

Draugas portretas
Jo,prie šitos valdžios gali sulaukti visokiausių nemalonumų.Teisus gali būti tik vienas SSSR profesorius.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių