„Tangomanai“ pasiekė finišą: Lietuva išsirinko, kas tapo nugalėtojais

Šį vakarą įvyko TV3 ir „Go3“ projekto „Tangomanai“ superfinalas, kurio metu Lietuva išrinko savo favoritę – porą, kuriai nebuvo lygių. Nugalėtojų titulo buvo vertos visos poros, tačiau viena iš jų savo šokiu užbūrė ne tik visą Lietuvą, bet ir Argentiną, o stebintys juos iš šono nuolat dvejodavo – ar tikrai profesionalus šokėjas šioje poroje yra tik vienas?

Po įtempto balsavimo paaiškėjo, kad aistringiausią pavasario projektą nugalėjo aktorė Ineta Stasiulytė ir jos partneris Marcos.

Būtent šios poros pasirodymai labiausiai sužavėjo Lietuvos gyventojus, o Inetos profesionalumas ir atsidavimas tango pranoko visus lūkesčius. Favoritų vardą jiedu nešėsi nuo pirmo iki pat paskutinio savo pasirodymo, o jų kūnai, laikui bėgant, tarytum tapo vienu.

Atsiimdama apdovanojimą, Ineta sunkiai tramdė jausmus, tačiau savo padėkos žodžiais ji visiems priminė, kaip svarbu išnaudoti kiekvieną pasitaikiusią progą ir vertinti žmones, kurie su mumis jomis dalijasi. „Visa esmė, ką mes veikiame šiame savo trumpame ir mažame gyvenime, tai tik galimybė vienas kitam dovanoti savo širdis“, – neslėpdama ašarų sakė ji.

Ketvirtąją vietą projekte užėmė Simona Burbaitė ir jos partneris Juanas, trečiąją – Dainius Kazlauskas ir Ayelen, o antrąją – Toma Vaškevičiūtė ir Jose.

Sekmadienį taip pat apdovanota ir mylimiausia šokėjų pora, kurią naujienų portalo tv3.lt skaitytojai rinko visą savaitę. Balsavime galėjo dalyvauti visos, net ir iki finalo iškritusios poros. Tačiau projekto gerbėjai ir čia mylimiausių titulą skyrė finalistams – T. Vaškevičiūtei ir jos partneriui Jose.

Šį vakarą baigėsi net du mėnesius trukusi įspūdinga tango kelionė, į kurią žiūrovai pasinerdavo kiekvieną sekmadienį. Į Argentiną perprasti tango paslapčių iškeliavo net aštuoni lietuviai – Dijora Petrikonytė, Leonas Somovas, Vytautas Medineckas-Ironvytas, Dovydas Laukys, Dainius Kazlauskas, Toma Vaškevičiūtė, Ineta Stasiulytė ir Simona Burbaitė.

Susipažinę su profesionalais, jie netrukus ir patys ėmė vytis juos savo neblėstančiu užsidegimu ir aistringu atsidavimu repeticijoms. Ir nors projektas baigėsi, prisiminimai liks amžiams. Visi projekto dalyviai patyrė laimę, kurios nesuvaidinsi, jausmus, kurių nesumeluosi, ir šoko tango, kuris pakeitė viską. Tai buvo toks nuotykis, po kurio viskas bus jau šiek tiek kitaip. Taip, kaip galėjo būti tik Buenos Airėse, šokant gyvenimą.

Savo paskutiniuosius pasirodymus finalistai – Dainius ir jo partnerė Ayelen, Simona ir Juanas, Toma ir Jose bei Ineta ir Marcos – sušoko dar Argentinoje, profesionalų teatre „Casablanca“. Čia po kiekvieno iš jų pasirodymo savo nuomonėmis dalijosi ir komisija iš Buenos Airių – šokėjų pora, tango mylėtojas ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

O šiandien finalistai ir kiti projekto dalyviai savo pasirodymus stebėjo ir viską dar kartą prisiminė jau būdami Lietuvoje, Vilniaus tango teatre. Finalo metu netrūko ir staigmenų – čia atvyko kartu su projekto vedėju Mindaugu Stasiuliu po Argentiną keliavęs Gian Luca, Tomos partneris Jose, Dainiaus partnerė Ayelen ir Dovydo partnerė Candela. Jie į Lietuvą ne tik atsivežė tango dvasią, bet savo talentą pademonstravo ir scenoje. O likę šokėjai linkėjimus savo partneriams ir visiems Lietuvos žiūrovams siuntė tiesiai iš Argentinos.

Pirmieji finale pasirodė Simona ir Juanas. Prieš kelionę į Argentiną, Simona tikėjosi ruošti šiuolaikiškus pasirodymus ir perteikti tango per kitą prizmę. „Tačiau, kai atvažiavau į Buenos Aires ir susipažinau su Juanu, viskas pasikeitė. Aš pasiduodu Juano matymui, jo vizijai. Jis jaučia, ką iš manęs reikia ištraukti – ne sukurti, o parodyti tai, ką aš jau turiu“, – pasakojo ji, o žiūrovai tą išvydo ir paskutinio šios poros šokio metu.

Jautrus pasirodymas atėmė žadą ir pačiai Simonai. „Planuoju grįžti į Buenos Aires – mes su Juanu kartu repetuosime ir šoksime. Neketinu paleisti šios meilės, nes ji jau labai giliai širdyje“, – užtikrintai, tačiau besigraudindama apie tango kalbėjo ji.

„Buvo labai gražu – pamaniau, kad Simona yra tango šokėja. Turi apsvarstyti šokėjos karjerą ir neapleisti šio talento. Esi labai graži, o techniškai šoki tiesiog tobulai. Tačiau mus labiausiai pavergė šokio išjautimas, ši stipri emocija. Noriu padėkoti, kad atvykote tokį kelią iš tolimosios Lietuvos iki Argentinos, ir kad įsimylėjote tango. Jūsų meilė ir pagarba tango šokiui – padėka ir mums bei mūsų kultūrai“, – sakė viena iš komisijos narių.

Antrieji scenoje pasirodė Toma ir Jose. „Su Ineta juokėmės, kad jei pateksime į finalą, reikės kartoti vieną šokį. Tačiau žiūrovai ir gal net komisija nesupranta, kad kai kas mums pavyko tik per fuksą. Tai yra tiesiog nepakartojama“, – dar prieš šokį juokėsi Toma.

Vis dėlto ypač tvirtą abipusį ryšį užmezgusi pora su kiekvienu savo pasirodymu jausdavosi vis drąsiau, o magija, kurią jie sukurdavo scenoje, užburdavo ir kitus. Tuo žiūrovai įsitikino ir stebėdami paskutinį jų šokį. „Norisi verkti, bet iš laimės. Esu be galo dėkinga Jose – jis mano širdyje bus amžinai. Ačiū jam, kad išmokė mane skraidyti“, – iškart po šokio savo partneriui dėkojo Toma.

„Jaučiu, kad jus myliu – jūs tokie kūrybingi, atsipalaidavę ir taip mėgavotės tuo, ką darote. Tai yra svarbiausia, ką gali padaryti menininkas. Ir visa nesvarbu, ar jis profesionalus šokėjas, ar aktorius. Svarbiausia, kad mane paveiktų, sukeltų tam tikrus jausmus ir suvirpintų širdį. Atrodėte kaip du vaikai, kurie žaidžia – ačiū, kad mus pralinksminote ir scenoje sukūrėte tokį grožį“, – sakė komisija, o Gian Luca visus netgi paskatino šiai porai sušukti „pakartoti!“

Tretieji į sceną žengė Ineta ir Marcos. Vos susitikę, jiedu tapo tarsi vienu žmogumi, o jų šokiai kas kartą būdavo palydimi audringais plojimais – favoritų vardą jie gavo nuo pirmojo savo pasirodymo. Toks pats įspūdingas buvo ir šios poros finalas.

Jų pasirodymą, kuriame skambėjo ir argentinietiška daina, ir Kastyčio Kerbedžio hitas, vainikavo ypač aistringas bučinys – toks, kokio šiame projekte dar nebuvo.

Ineta neslėpė, kad savo paskutiniu šokiu jiedu su Marcos be galo mėgavosi. „Man didelė dovana žinoti, kad yra tokių žmonių, su kuriais susitikusi jau buvau ir anksčiau, tik ne čia, ne kaip Ineta. Tai gali skambėti kažkaip kvailai ir mistiškai, bet čia nėra jokios mistikos. Anksčiau ar vėliau, mes ir vėl susitiksime, tik nežinau, kas jau vienas kitam būsime. Nes kai susitikome pirmąkart, atrodė, kad mes vienas kitą atpažinome. Jausmas buvo toks, tarsi apkabintum savo senai matytą“, – pasakos ji.

Kad šokdami jie spinduliuoja meile, pastebėjo ir komisija. „.Žinau, ką reiškia būti šalia tokio partnerio kaip Marcos, tačiau Ineta jam – visiškai lygiavertė. Tikrai galima sakyti, kad ji – tango profesionalė. Jūs taip gražiai judėjote, sukotės, tiesiog skriejote. O kai sustojote, atrodė, kad vienas kitam norite pasakyti, kad amžinai liksite kartu“, – sakė tango mylėtojas.

Paskutinieji, sušokę savo paskutinį tango, buvo vienintelis finalą pasiekęs vyras D. Kazlauskas ir jo partnerė Ayelen. Dainius azartą šokdamas tango pajuto nuo pat pirmos repeticijos ir visą laiką laikėsi vieno principo – arba daryti gerai, arba išvis nedaryti. Akivaizdu, kad jis pranoko pats save.

Po paskutinio šokio, jo partnerės Ayelen akyse pasirodė ašaros. „Net kojos susipainiojo – šokome taip, kaip paskutinį kartą. Ayelen – mano dovana visos šios kelionės metu. Ji – ir dovana gyvenimui, kurios niekuomet nepamiršiu“, – sakys jis.

„Susijaudinau – žinau, kad ir jūs jaučiate labai daug gražių dalykų. Suvirpinote viską aplink. Labai sveikinu Dainių, nes tu esi vienintelis vyras neprofesionalas, kuris veda moterį šiame finale. Žinau, kaip tai sunku. Tačiau noriu pabrėžti, kad buvai nuostabus partneris ir visi pakėlimai buvo atlikti nepriekaištingai. Dainiau, jei žinai, kad kažką padarei ne taip, kaip planavai, tiek to – lai tai lieka tavo paslaptimi. Mes nepastebėjome. Nes svarbiausia tango yra jausmas“, – komplimentais šiai porai dalijosi ir komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai

Ai portretas
Matėsi,kad Inetos partneriui ji visai nepatiko,jokios ugnelės akyse nebuvo,o kai šoko jis su Toma,tokia aistra degė.Patinka vyrams šlauningos dailios moterys kaip Toma,tik Tadas kažko užriėtė nosį,dabar į valdžią įsitaisė,tarybos narys kaime.

Gintas

Gintas portretas
Sikart nieko ypatingo,laimejo konkursa,kurie geriausiai šoko.Per ka ka du rode,kaip Lietuvos buduliai Britanijoj linksminasi.Tai zvengiau.

Ir man patiko projektas

Ir man patiko projektas  portretas
Visi šokėjai verti pagarbos ! Kiek darbo įdėjo ...Ineta verta geriausios vardo :) pagaliau tą žiaurų blondą nuo plaukučių nuėmė . GRAŽUOLĖ . Sėkmės .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių