V. Bareikis nuoširdžiai dėkoja tėvams: tai nusipirkdavau sau pats

Šiandien Vidas Bareikis – žinomas dainų autorius ir atlikėjas, savo pasirodymus gebantis paversti pačiais tikriausiais šou, retai praeinančiais ir be plyšusių marškinėlių. Tiesa, kad visa tai pasiektų, Vidui teko nemažai paaukoti bei visą savo vaikystę paskirti muzikai.

O apie tai, kaip pasiekė muzikinį olimpą, dainininkas atvirai papasakos šį trečiadienį, 20 val., TV3 laidoje „Gero vakaro šou“.

Nors scenoje V. Bareikis visuomet trykšta energija, iš tėčio iki šių dienų dainininkas pripažins juokais išgirstantis ir kitokių pastebėjimų. „Jis dažnai man užmetinėja savo kartos bajerius, pavyzdžiui, „jei visi žinotų, koks tu iš tikrųjų zanūda, tai pas tave nė vienas žmogus į tas arenas neateitų“, – salę kvatoti privers V. Bareikis.

Abu Vido tėvai taip pat sukasi muzikos pasaulyje, tad nenuostabu, jog nuo mažiausių dienų jis ir pats tapo tam neabejingas. „Buvau jautrus. Atsimenu, kaip sėdžiu Ateities gatvės virtuvėje, kurioje per mažą televizoriuką groja orkestro muzika, ir apsižliumbiu. Mama klausdavo, kas yra, ko verki? O aš atsakydavau, kad man gaila muzikos“, – pasakos jis.

Sulaukęs šešerių, Vidas pradėjo lankyti Čiurlionio menų mokyklą Vilniuje. Tiesa, čia lengva nebuvo. O ypatingai gerai dainininkas prisimena tas akimirkas, kai vietoje to, kad pasibaigus pamokoms su draugais kieme spardytų kamuolį, dar po tris keturias valandas per dieną praleisdavo prie fortepijono. „O kai baigi groti ir išeini į kiemą – viskas, kamuolys sukdavosi vienišas…“ – pasakos jis, draugų žaidimą stebėjęs pro atvirą langą.

Jie visą mano vaikystę nėra pirkę man dviračių, kompiuterio ar riedučių. Visa tai po šventinio laikotarpio nusipirkdavau sau pats. Tai buvo mano svajonių įgyvendinimo laikas.

Vis dėlto toks atsidavimas muzikai turėjo ir savų privalumų – Vido karjera prasidėjo dar tada, kai jam tebuvo septyneri. „Savaitę tarpušvenčiu važiuodavome po mokyklas ir darželius, ir rodydavome valandos trukmės šventinę programą. Tėtis būdavo Kalėdų senelio padėjėju, mama – Snieguole, o aš – nykštuku muzikantu. Tai buvo pirmasis uždarbis mano gyvenime – nuo to prasidėjo ir muzikinė mano karjera“, – pasakos Vidas, už kiekvieną šventėje apsilankiusį vaiką iš tėvų gaudavęs po vieną litą.

Būtent todėl, atsigręždamas atgal, V. Bareikis iki šiol didžiausias padėkas skiria savo tėvams:  „Jie visą mano vaikystę nėra pirkę man dviračių, kompiuterio ar riedučių. Visa tai po šventinio laikotarpio nusipirkdavau sau pats. Tai buvo mano svajonių įgyvendinimo laikas. Visos Lietuvos akivaizdoje dar kartą dėkoju savo mamai ir tėčiui, kad jie išlaikė mane Čiurlionio mokykloje, ir kad dabar viską darau jų dėka. Ačiū jums.“

Laidoje žiūrovai išgirs istorijų ir iš V. Bareikio studijų laikų draugų. Vienas iš jų – žinomas aktorius Marius Repšys. Pastarasis ir pats bus dėkingas žinomam dainininkui.

„Kai pirmąkart tave pamačiau, pamenu, pagalvojau, kas čia per nučiuožęs menininkas? Tačiau labai ėmiau gerbti tave tada, kai važiavome repetuoti į Kauną, ir gyvenome teatre, grimerinėje. Tu pagrodavai visas melodijas, kokių aš tavęs paprašydavau. Galvojau, kad taip groti iš klausos yra neįmanoma! Su tavimi praleistas laikas buvo labai fainas – aš iš tavęs daug ko išmokau. Ačiū, kad atsiradai mano gyvenime, buvai čia ir esi. Visuomet už tave sergu – nepasiduok, tik į priekį“, – nuoširdžiai kalbės M. Repšys.


Šiame straipsnyje: vidas bareikisdainininkastėvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmam

pirmam portretas
Vilniaus burlokyne tai normalu

Ona

Ona portretas
Tikrai, baisus ,kaip pasaulinis karas! O kaip "uždainuoja" ,vemt verčia.

Baikit

Baikit portretas
Is jo muzikantas ,kaip is varnos lakstingala.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių