Žinomi žmonės – apie tragikomiškai sugiedotą himną: arklį greičiau išmokysi

  • Teksto dydis:

Antradienį prie Seimo vykusio mitingo metu tragikomiškai sugiedotas Lietuvos himnas vieniems tautiečiams pakėlė nuotaiką, o štai kiti internete liejo pykčio persmelktus žodžius. Atlikėja ne tik painiojo, pamiršo tautinės giesmės žodžius, bet ir nepaisė melodijos. „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ mitinge atliktas himnas nepaliko abejingų ir kai kurių žinomų žmonių.

Giedant moteris sumaišė žodžius, tuomet nutilo ir tarė: „Susijaudinau“.

Tuomet moteris vėl bandė giedoti, tačiau jai tai padaryti nepavyko. Susirinkę žmonės pradėjo šaukti: „Nuo pradžių“.

„Nuo pradžių. Susijaudinau labai“, – sutiko ir atlikėja.

Himną ji pabaigė giedoti tik tuomet, kai jai buvo paduoti jo žodžiai.


„Didysis talentas – Vaidilė. Ir ji jums tikrai nepasivaideno, ji tik pasityčiojo iš mūsų Tautinės giesmės. Noriu viską atgirdėt atgal. P.S. Lietuvoje gerai dainuoja tik homoseksualūs dainininkai, būtent tai ir parodė šis maršas“, – socialiniame tinkle rėžė atlikėjas Ruslanas Kirilkinas.

Parmuferis ir aktorius Aistis Mickevičius į šią situaciją pasižiūrėjo su humoru.

„Buvo tokia linksma muzikinė komedija su Meryl Streep – „Florence Foster Jenkins“, kur savimi pasitikinti Niujorko poniutė plėšė pro šalį operos arijas Carnegie Hall salėje. Svarbu tikėjimas! Ten dar daugiau vaizdelių padavė, pvz., vyras su ragu! Bet po šito išstojimo, ar tik nereiks tautinės giesmės gynimo maršo?“ Realiai, neturit, ką veikt“, – rašė aktorius. 

„Užkalnio“ žurnalo redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė taip pat pasidalijo savo nuomone:  „Tai ką – čia ir vėl kažkaip ne taip buvo, tik žiniasklaida, Landsbergis ir ateiviai ne taip parodė? O man, žinokite, atrodo, kad nei vienas žmogus su nors kiek labiau išlavinta klausa ir geresne atmintimi bei gebėjimu pasiruošti, niekada neis į jokius panašius protestus ir maršus. Kai minime trėmimų metines, jie trokšta „geresnės“ Lietuvos, bet net žinodami, kad reikės giedoti himną, nesugeba išmokti. Arklį greičiau išmokysi.“

Kiti žinomi žmonės apie šį įvykį pasisakė trumpai. „Juokingiausias savaitės dalykas ką tik įvyko. Galit nebesistengt“, – trumpai parašė „influencerė“ Agnė Kulitaitė.

„Šeimos gynėjai“, – trumpai pakomentavo žinomas keliautojas Mantas Bertulis.

Kaip jau buvo skelbta, Seimo Kultūros komiteto pirmininkas, konservatorius Vytautas Juozapaitis teigė, kad toks himno giedojimas neva pažeidžia įstatymą. „Toks valstybės simbolio išniekinimas neturėtų likti nepastebėtas teisėsaugos, juolab, kad Tautišką giesmę saugo valstybės himno įstatymas“, – teigė politikas.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė, kad žodžių sumaišymas nėra pasityčiojimas iš valstybės himno.

„Mes nevertiname politikų pasisakymų, – portalui kauno.diena.lt sakė R. Matonis. – Manau, kad tai nėra įstatymo pažeidimas. Turi būti pasityčiojimas iš Lietuvos himno, o jeigu žmogus susijaudinęs sumaišė žodžius ir suklydo, tai nemanau, kad tai yra pasityčiojimas.“

Anot R. Matonio, kiek jam žinoma, policija negavo pasipiktinusių tautiečių pranešimų dėl šios situacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ko cia tas iskrypelis Kirilkinas gali komentuoti greiciau nesdinkis is Lietuvos nes per daug smirdi.

5 dienos "iskrypeliu paradui"

5 dienos "iskrypeliu paradui" portretas
Ko cia tuos... vel afisuoja?

ką tie žmonės dirba?

ką tie žmonės dirba? portretas
iš ko duoną valgo?Ar nebus jų veikla--maitėdos
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių