Pereiti į pagrindinį turinį

A. Bajorienė su VTEK teisme nesiginčys

2013-06-17 20:27
A. Bajorienė su VTEK teisme   nesiginčys
A. Bajorienė su VTEK teisme nesiginčys / A. Ufarto/BFL nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė socialdemokratė Angelė Bajorienė nusprendė neginčyti teisme jai nepalankaus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo, kad vadovaudama Prienų globos namams ji supainiojo interesus, kai sprendė su artimųjų tarnyba susijusius klausimus.

Tokį šiuo metu sergančios viceministrės sprendimą BNS pirmadienį perdavė socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės patarėja Vaida Vincevičiūtė.

V.Vincevičiūtės teigimu, ministrė sprendimą dėl galimos nuobaudos viešuosius ir privačius interesus ankstesniame darbe supainiojusiai A.Bajorienei priims su ja pasikalbėjusi.

VTEK gegužės viduryje konstatavo, kad A.Bajorienė supainiojo interesus ankstesniame darbe, kai būdama Prienų globos namų vadove sprendė artimųjų tarnybos klausimus. Pasak VTEK, A.Bajorienė vadovaudama Prienų globos namams sprendė šioje įstaigoje dirbančių sūnaus, brolio ir šio sutuoktinės tarnybos eigos klausimus ir taip pažeidė įstatymo reikalavimą vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto bei reikalavimą nusišalinti tokiam konfliktui iškilus.

Etikos sargai taip pat pabrėžė, kad privačių interesų deklaracijoje artimų asmenų bendro darbo vienoje įstaigoje A.Bajorienė nebuvo deklaravusi, nors tokia buvo jos pareiga.

A.Pabedinskienė BNS prieš kelias savaites sakė, kad skirdama A.Bajorienę viceministre nežinojo, jog ji Prienų globos namuose buvo įdarbinusi artimuosius. Ji tikino, kad prieš skiriant A.Bajorienę į pareigas Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) neinformavo jos apie situaciją.

Pagal įstatymus STT tikrina visų kandidatų į viceministrus tinkamumą eiti pareigas ir teikia informaciją ministrams.

Pati A.Bajorienė po VTEK sprendimo BNS sakė, kad etikos sargai ją nepelnytai pripažino supainiojus interesus.

Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė po VTEK sprendimo paragino A.Pabedinskienę atleisti viceministrę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų