Pereiti į pagrindinį turinį

E. Gusto prioritetas - pirmininkavimas Konkurencingumo tarybai

2013-06-18 16:36
E. Gusto prioritetas - pirmininkavimas Konkurencingumo tarybai
E. Gusto prioritetas - pirmininkavimas Konkurencingumo tarybai / V. Skaraičio/BFL nuotr.

Naujasis ūkio ministras Evaldas Gustas sako, kad pirmasis ir svarbiausias jo uždavinys bus užtikrinti sėkmingą Lietuvos pirmininkavimą Europos Konkurencingumo tarybai.

„Mano pirmasis ir pagrindinis tikslas - šių metų antrąjį pusmetį sėkmingai pirmininkauti Europos Konkurencingumo tarybai. Noriu pasakyti, kad liepos mėnesio pabaigoje turėsime neformalų ministrų susitikimą Lietuvoje - neformalią tarybą, kuriai teks pirmininkauti“, - antradienį spaudos konferencijoje pristatydamas veiklos prioritetus, sakė E.Gustas.

Pirmininkaujant tarybai, anot E.Gusto, Lietuva kels klausimą dėl valstybės valdomų įmonių efektyvumo didinimo. Tarp kitų temų, anot ministro, bus elektroninių pirkimų strategija, smulkių ir vidutinių įmonių veikla.

„Iš viso Konkurencingumo taryboje per antrąjį pusmetį bus nagrinėjama daugiau kaip 50 įvairių teisės aktų“, - kalbėjo E.Gustas.

Jo teigimu, pirmininkaujant Europos Sąjungai, jo komanda dirbs ir kitais klausimais - bus siekiama gerinti licencijų ir leidimų išdavimo reglamentavimą.

„Pirmas didelis darbas, kuris jau yra atliekamas - licencijavimo ir leidimų išdavimo taisyklės ir tvarkos. Galbūt kai kurių licencijų ir leidimų galima atsisakyti“, - sakė E.Gustas.

Anot jo, kol kas siūloma atsisakyti 13 licencijų ar leidimų vidaus reikalų, aplinkos, kultūros ir energetikos srityse.

„Kiekvienais metais yra numatyta, kad keturios ministerijos peržiūri savo reguliuojamąją sritį ir jos turi pagrįsti, ar tos licencijos ir leidimai yra pagrįsti. Taip iki 2014 metų antros pusės turėtume peržiūrėti visų ministerijų reguliavimo srityje esančius leidimus ir licencijas“, - sakė Ūkio ministerijos kancleris Gediminas Miškinis.

Ūkio ministras sakė neatmetamantis, jog toliau gali būti tęsiama verslą prižiūrinčių institucijų konsolidacija.

„Yra numatyta iki metų pabaigos paruošti verslą prižiūrinčių institucijų konsolidavimo priemonių planų, po to - 2014-2015 metais jį įgyvendinti. Reikėtų pažiūrėti jų racionalumą, išdėstymą, funkcijas ir kitus dalykus. Žinoma, toliau ketinama spartinti valstybės institucijų funkcijų peržiūra, kad nebūtų dubliuojamos funkcijos“, - kalbėjo Ūkio ministerijos vadovas.

Kaip trečiąjį savo prioritetą ministras paminėjo inovacijų skatinimą. Pasak ministro, bus siekiama sukurti „patrauklią“ schemą kurtis inovatyvioms įmonėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų