Lietuvė pakeitė gyvenimą sulaukusi 60-ies: metė advokatės darbą ir išvyko ten, kur šilta

Vieni gyvena svajonėmis, o kiti jas imasi pildyti, ir visai nesvarbu, kokiame amžiuje bebūtų. Būtent taip paskui savo svajonę sekti nusprendė ir šio sekmadienio TV3 laidos „Lietuvis pas lietuvį“ herojė Ramunė Dulevičienė.

Anksčiau gyvenusi puikiame name Vilniuje ir sėkmingai dirbusi advokate, sulaukusi 60-ies moteris pasiryžo gyvenimo pokyčiams – ne tik kardinaliai pakeisti gyvenamą vietą, bet ir profesiją. O apie tai, kodėl šio savo sprendimo niekuomet nesigailėjo, Ramunė žiūrovams papasakos jau šį vakarą.

R. Dulevičienės vaikystė prabėgo sostinėje, tačiau baigusi universitetą, moteris netrukus semtis mokslo žinių išvyko svetur. Iš pradžių į Čikagą, o vėliau – ir į Edinburgą. Įgijusi teisės mokslų išsilavinimą, Ramunė net kelias dešimtis metų sėkmingai dirbo advokate. Tačiau vieną dieną nusprendė, kad atėjo laikas įgyvendinti seną savo svajonę – apsigyventi ten, kur šilta, o šalia – jūra, saulė ir kalnai.

Tad nieko nelaukusi, moteris apsisprendė įprasminti iš mamos lūpų išgirstus žodžius, kad neįmanomų dalykų nėra – tiesiog reikia pabandyti. Taip sulaukusi 60-ies, Ramunė atsidūrė Šiaurės Kipre. Ir nors puikiame name Lietuvoje buvo pragyvenusi net 21 metus, niekuomet jų nebepasiilgsta – savo sprendimu yra patenkinta net ir praėjus 2 metams.

„Nejaučiu jokios metų naštos – širdimi jaučiuosi tikrai labai jauna ir žinau, kad gyvenime galiu padaryti dar labai daug. O kartais gal net ir kitus palydėti į tą pusę. Visuomet savimi pasitikiu ir to nebijau sakyti net prieš kamerą“, – atviraus Ramunė ir netrukus pridės, kad apsigyventi Šiaurės Kipre ją paskatino ir tai, jog čia saulė šviečia net 320 dienų per metus.

Pokyčiai ją prisivijo ir kitoje gyvenimo srityje. Moteris nusprendė pakeisti ir profesiją – tapo nekilnojamo turto agente.

Apsilankyti Kipre ir pažiūrėti, kaip gyvena Ramunė, šį sekmadienį atvyks praėjusios savaitės laidos herojai – Giedrius ir Vilana Bagdonai. Pora šiuo metu gyvena ten, kur kadaise gyveno ir Ramunė – Ediburge, todėl jau netrukus visi jie ras net ir kelias bendras temas.

Tokia pat spalvinga bus ir Bagdonų šeimos viešnagė Kipre. Vienas pirmųjų objektų, kuriuos apžiūrės svečiai, bus Bellapais vienuolynas. Čia Ramunė svečiams ne tik papasakos, kuo svarbus šis vienuolynas, bet ir atskleis, kokių tautybių žmonės gyvena Šiaurės Kipre. Šią vietovę pamilę ir lietuviai – Ramunė atskleis,  kiek nekilnojamojo turto vienetų čia įsigiję tautiečiai. O kiek kainuoja įsikurti Šiaurės Kipre, žiūrovai išgirs laidoje. Tiesa, tą padaryti nėra lengva – norintys čia įsigyti turtą turi įrodyti, jog niekada nebuvo teisti. Tai byloja, kad saugumu čia rūpinamasi išties akylai.

Sužinojusi, kad Giedrius mėgsta sukiotis virtuvėje, Ramunė pakvies svečius stabtelti ir daržovių bei vaisių turgelyje. Čia viskas atrodys itin šviežia ir gardu, o akį trauks ir patrauklios kainos. Anot Ramunės, Šiaurės Kipre vietiniai neabejingi įvairioms salotoms ir valgomoms žolėms, todėl jų pasirinkimas turguose ypač gausus. Įdomu tai, kad beveik viską, kas puikuojasi prekystaliuose, vietiniai augina patys. Štai bulvių derlius per metus būna net tris kartus!

Įspūdinguose Ramunės namuose svečiai turės progą paragauti ir vieną populiarų vietos užkandį – pitos suvožtinius su keptu halumio sūriu. Pasak lietuvės, Šiaurės Kipre puikiai išvystyta avininkystė, todėl halumis iš avių pieno čia itin populiarus bei aukštos kokybės. Kaip Bagdonų šeima įvertins patiekalą?

Ne ką mažiau įspūdingi kulinariniai atradimai lauks ir vietos restorane. Čia visi ragaus mezė bei tikrus turkų kebabų. Pasirodys, kad Šiaurės Kipre iki šiol gyva ir kita tradicija – gerti kavą su druska. Visai netyčia tokios kavos paragaus ir Giedrius. O netikėtą jo reakciją, žiūrovai išvys jau šį vakarą.

„Lietuvis pas lietuvį“ – sekmadieniais, 17.20 val. per TV3!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Kipras rsu zonos fe

O ką tai reiškia iš tiesų?

O ką tai reiškia iš tiesų? portretas
Ta advokatė už kelių metų ims gauti senatvės pensiją, kuri bus iš Lietuvos biudžeto ir iš mokesčių mokėtojų sunešti mokesčių, tai yra, mūsų visų. Ji nemažai užsiprašė pinigų per gyvenimą ir kartu su savimi išvežė visus pinigus. Taigi. Pinigai jos investuojami ten, kur išvyko gyventi. Be abejo, ten ji turi verslą, teisines paslaugas be abejo teikia. Ir iš viso šito kas išeina? Viena senute Lietuvoje mažiau. Tas gerai. Bet ta senutė kiek išvežė pinigų, kurie šiaip būtų buvę išleisti Lietuvoje ir mokesčių pavidalu tapę BVP. Tokie senelių migravimo daug kainuoja gyventojams Lietuvoj. Pensijas jos ims iš Sodros.

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau nesigirtų. Nes tai puikiai žinome, kaip advokatai daro pinigus. Vieni šlykščiausių padarų, maitėdos ...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių