Plinta Niujorke nufilmuotas vaizdo įrašas: lietuvis ragina palaikyti baltarusius

  • Teksto dydis:

Internete plinta Niujorke nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame vyras, laikantis Lietuvos vėliavą, ragina palaikyti pilietinę Baltarusijos visuomenę, kovojančią dėl demokratinių permainų savo šalyje.

Prieš 10 valandų paskelbtas vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 22 tūkst. kartų, juo noriai dalijasi ne tik lietuviai. 

Vaizdo įraše lietuviu prisistatęs vyras pasakoja, kad rugpjūčio 23 dieną, sekmadienį, organizuojamas „Laisvės kelias“ – žmonių grandinė nusidrieks nuo Vilniaus iki Baltarusijos sienos.

Vyro žodžiai palydimi šūksniais, ovacijomis ir pasisveikinimu „Sveikas“.

Pranešama, kad lietuviai, gyvenantys Niujorke, taip pat stos į grandinę prie Laisvės statulos ir palaikys baltarusius.


Kaip jau buvo rašyta, akcija „Laisvės kelias“ rengiama rugpjūčio 23 dieną, kaip ir Baltijos kelias, kai 1989 metų rugpjūčio 23-iąją į gyvą grandinę nuo Vilniaus iki Talino susikibo daugiau kaip milijonas žmonių. Tuomet pasauliui buvo pasiųsta žinia apie Lietuvos, Latvijos ir Estijos siekį nutraukti sovietinę okupaciją ir atkurti nepriklausomybę.

Šiemetinis „Laisvės kelias“ drieksis 32 kilometrus – nuo Katedros aikštės Vilniuje iki pasienyje su Baltarusija esančių Medininkų.

Stovėti „Laisvės kelyje“ žada prezidentas Gitanas Nausėda, kadenciją baigę prezidentai Valdas Adamkus ir Dalia Grybauskaitė, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, diplomatai, kiti pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palaikau

Palaikau portretas
Lukasenka

Praeivis

Praeivis portretas
„... Stovėti „Laisvės kelyje“ žada prezidentas Gitanas Nausėda, (... ) Dalia Grybauskaitė, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius... “ Vien dėl šių asmenų dalyvavimo toje akcijoje tikriems Lietuvos patriotams ten nėra ką veikti.

Mercedes

Mercedes  portretas
TEGYVUOJA ALEKSANDRAS LUKASENKA!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių