Šokių mokytoja iš Anykščių tapo Izraelio milijonieriaus žmona

  • Teksto dydis:

Daugiau nei prieš keturiolika metų Daiva savo būsimą vyrą sutiko Lietuvoje. Liaudies šokių mokytoja iš Anykščių niekada negalvojo, kad gyvens kitoje šalyje, bet meilė buvo stipresnė.

Moteris prisimena, kad užsimezgę santykiai visai nepradžiugino jos šeimos. Niekas nesitikėjo, kad Lietuvą labai mylinti Daiva pasirinks užsienietį. „Kai aš tėvams pasakiau, o tai buvo po trejų metų pažinties, kad jis pasikvietė į savo šalį supažindinti su jo kultūra ir jo šalimi, tik tuomet tėvai ir sužinojo, kad jis yra iš Izraelio. Kai išgirdo naujieną, tėtis darė remontą, prisimenu, kaip jo rankose sustojo volelis. Visą gyvenimą jis nemėgo žydų“, – LRT televizijos laidoje „(Ne)emigrantai“ prisimins Daiva.

Draugystės pradžioje Daiva nežinojo, kad trisdešimt metų vyresnis mylimasis Izraelyje valdo didžiulį drabužių verslą, o jo šeima patenka į turtingiausių šalies žmonių ketvertuką. Prabangios kelionės, patarnautojai, įspūdingos dovanos neapsuko darbščiai lietuvaitei galvos. Daiva neslepia, kad vyras jai leido rinktis – būti ponia ir nieko nedirbti arba prisidėti prie jo verslo. Būtent pastarąjį kelią ir pasirinko Daiva. „Ne mano būdui sėdėti ir būti namų šeimininke. Nors gal ir nėra blogai būti namų šeimininke, atiduoti visą save vaikams ar kulinariniais šedevrais stebinti vyrą, bet čia visi dirba“, – pasakojo moteris.

Izraelyje yra priimta, sako Daiva, kad verslininkai viską kontroliuoja ir prisideda ne tik idėjomis, bet ir fiziniu darbu. Jeigu reikia, turtingi žmonės nesigėdija ir šluotos griebtis. Pradėjusi dirbti vyro verslo imperijoje moteris nepuolė bendradarbiams girtis, kas ji yra. „Neturėjau jokių ypatingų sąlygų, dariau tai, ką ir kiekvienas mūsų įmonės darbuotojas“, – sako Daiva.

Verslas toliau plėtėsi, atrodė, kad geriau būti ir negali, bet visoje Izraelio drabužių prekybos rinkoje šie metai prasidėjo neramiai, kai kam teko skelbti bankrotus. Pradėjus staiga byrėti verslui, Daivos ir jos vyro gyvenimas taip pat apsivertė aukštyn kojomis, teko uždaryti kelias dešimtis šeimai priklausiusių parduotuvių, gerokai suprastėjo finansinės galimybės. Daug kas tokių sukrėtimų neatlaiko, tačiau Daiva stengiasi nenuleisti rankų. „Mano vyras labai stiprus ir aš juo pasitikiu, bet jis yra turėjęs tris insultus, todėl man daug svarbiau, kad jis susitvarkytų sveikatą. Nebuvau turtinga ir neturėjau tikslo čia praturtėti“, – atvirai kalbės moteris. Daiva sako tikinti, kad daug ir sunkiai dirbdami jie su vyru atkurs bent mažą dalį to, ką anksčiau turėjo.

Laidą „(Ne)emigrantai“ žiūrėkite antradieniais 19.30 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
zodis "dirbti" netinkamas zydu zmonems...bizniauja!!! taip !! Tarybu sajungoje vadinosi kitaip--jie buvo spekuliantai;;cia nupirko ===ten pardave kelis kartus brangiau ;;tai buvo spekuliantu zydu klanas ,,jie viska "ispirkdavo" is baziu, juos nieks "nedrausmino" [[mirus stalinui}} ir todel parduotuvese truko VISKO ir VISOSE ;tie taukuoti prakaituoti zmogeliai "sukosi " visur ir turejo "savus" visuose vykdomuose "aparatuose" ...Tai ir ta shokeja su zydu senuku bizniauja ar bizniavo izraelyje,,,tai neturi nieko panashaus I darba. ji tinka zydu tautai su didziule nosimi..

Pensininkas

Pensininkas portretas
Pas žydus, jei tėvas žydas o motina ne -vaikai tik žydų tautybės, o jei vyras ne žydas , o mama žydė vaikai ne žydai. Yra ir kitų žydiškumo vertinimų, kada skaitoma , o kada neskaitoma esant žydu ir kelintoje kartoje, šiek tiek keista, neteko girdėti kad kitose tautose apie tokią griežtą nacionalistinę atranką. Per tiek amžių rasti gryną rusą, vokietį, lietuvį, žydą vargu ar rastume-tiek žmonės per amžius susimaišę. Taigi tvirtinimai kas žmonėm daugiau kenkė Vokietijoj žydai iškėlė Adolfą ar Rusijoj Leninas su žydišku kraujo priemaiša

jūra

jūra portretas
Tokie straipsniai padoriems lietuviams nepriimtini.Pagalvokite žurnaliūgos, kokia čia meilė.Paliko mergina savo gimtą ,grąžų kraštą ir iškeliavo tarnauti milijonieriui į izraelį.Tai tikrai žiauru.Mielai skaityčiau straipsnį ,jeigu tas diedukas iš meilės atsikeltų į pasakiško grožio Anykščius ir čia dirbtų žemę,artų ,sodintų ir tt..
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių