VSAT: pasienyje su Baltarusija apgręžti keturi neteisėti migrantai

  • Teksto dydis:

Lietuvos pareigūnai pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžė keturis neteisėtai į šalį bandžiusius patekti migrantus, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

 

Latvijos pasienyje antradienį užsieniečiai sieną nelegaliai bandė kirsti 29 kartus, Lenkijos pareigūnai į šalį pirmadienį neįleido 91 migranto.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 415 neteisėtų migrantų. 2022 metais Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11,2 tūkst. tokių asmenų.

Praėjusią savaitę pirmą kartą nuo 2021-ųjų vasaros Lietuvos pasienyje su Baltarusija dvylika parų paeiliui nebuvo fiksuota bandymų neteisėtai kirsti sieną.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista beveik 19,7 tūkst. žmonių. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių