Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl sustojo R. Pakso ir V. Uspaskicho partijų jungtuvės?

2013-06-21 10:41
Kodėl sustojo R. Pakso ir V. Uspaskicho partijų jungtuvės?
Kodėl sustojo R. Pakso ir V. Uspaskicho partijų jungtuvės? / Gedimino Bartuškos nuotr.

Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Rolando Pakso suregztas ir visuomenei išdidžiai pristatytas partijų jungimosi planas įstrigo dėl nepalankaus „darbiečių“ pasiūlymo „tvarkiečiams“, rašo portalas delfi.lt.

Darbo partija pasiūlė „Tvarkai ir teisingumui“, kad susijungusios partijos pirmininkas ir skyrių pirmininkai būtų renkami visuotiniame suvažiavime.

Tai reiškia, kad „darbiečiai“ išsirinktų tokį jungtinės partijos lyderį ir tokius skyrių pirmininkus, kokių norėtų būtent jie. Anksčiau neoficialiai kalbėta, kad pirmuosius dvejus metus jungtinės partijos pirmininku galėtų tapti R. Paksas, o paskui – V. Uspaskichas.

Politologas Lauras Bielinis nemano, kad partijos kada nors susijungs, nors viešų derybų dar galima tikėtis. Taip pat politologo nuomone, kadangi „darbiečių“ yra daugiau, be to „tvarkiečių“ skaičius po truputį tirpsta, egzistuoja reali tikimybė, kad Darbo partija „tvarkiečius“ paprasčiausiai „suvalgytų“: išsirinktų sau palankų pirmininką ir skyrių pirmininkus, neprileistų „tvarkiečių“ prie svarbių postų, galbūt nepalankiai sudėliotų kandidatų sąrašus prieš rinkimus.

Dabartinis Darbo partijos, susijungusios su leiboristais, pirmininkas Vytautas Gapšys teigia, kad šiuo metu derybos nevyksta, nes „tvarkiečiai“ niekaip neatsako į Darbo partijos pateiktą pasiūlymą. Tačiau V. Gapšys neskelbia, kad sąjungos idėja yra palaidota.

Klausiamas, ar yra galimybė, kad derybos būtų tęsiamos ateityje, R. Paksas nebuvo konkretus: „Aš jau tiek esu patyręs politikoje, kad nedrįstu sakyti „nebebus“. Bet šiuo metu jos sustabdytos. Ar mes prie jų sugrįšime rudenį, pavyzdžiui, ar kitą sezoną, man sunku pasakyti. Bet šiuo metu jos sustabdytos“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų