Pereiti į pagrindinį turinį

Pasibaigus EVT – geros naujienos Lietuvai

2013-06-30 11:10
Pasibaigus EVT – geros naujienos Lietuvai
Pasibaigus EVT – geros naujienos Lietuvai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Penktadienį pasibaigus Europos Vadovų Tarybai, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė džiaugėsi, kad buvo išgirsti jos argumentais.

Pinigai, kuriuos Lietuva gaus nedarbo problemoms spręsti neužkirs kelio į pagrindinius šalies energetikos tikslus.

„Mums pavyko užsitikrinti, kad pinigai, kurie bus paimti jaunimo nedarbo problemoms, neturės neigiamos įtakos pagrindiniams energetiniams tikslams, kurie buvo priimti prieš mėnesį Taryboje, tai yra, energetiniai projektai, kurie orientuoti į energetinių salų panaikinimą, išliks prioritetiniai ir bus prioritetiškai finansuojami“, - sakė D. Grybauskaitė.

Galutinis tokių projektų patvirtinimas numatmas rudenį, spalio mėnesį, Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu.  Kaip prioriteninius projektus prezidentė paminėjo p[lanuojamas dujotiekio jungtis.

„Manau, kad tai labai svarbus pasiekimas, nes prieš porą dienų Europos Komisija, pristačiusi 2014-ųjų metinį biudžetą, aiškiai parodė, iš kur bus imami pinigai. Mes sugebėjome laiku ir operatyviai užsitikrinti, kad prioritetiniai energetiniai projektai nebūtų nuskriausti“, - teigė prezidentė.

„Sumos bus nuspręstos, kai bus partvirtintas galutinis sąrašas“, - patikino prezidentė kalbėdama apie apie energetinių projektų finansavimą. Pasak jos, praktiškai visi šiuo metu esantys projektai laikomi prioritetiniais.

D. Grybauskaitės nuomone, Lietuvai teigiamai turėtų atsiliepti ir kitas sprendimas, liečiantis energetiką. Nusprendus, kad iš Azerbaidžano dujos keliaus Pietryčių dujų koridoriumi, o ne „Nabucco“ dujotekiu. „Sprendimą vertinu labai gerai. Greičiau baigsime statyti suskystintų dujų terminalą ir turėsime galimybę greičiau išeiti į suskystintų dujų rinką“, - tvirtino D. Grybauskaitė.

Prezidentės nuomone, Lietuvai reikia mažinti priklausomybe nuo dujotiekio vamzdynų, nes šiuo metų vyksta suskystintų dujų revoliucija, kuria reikia pasinaudoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų