A. Anušauskas žada stiprinti paramą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, pirmadienį susitikęs su Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Oleksijumi Danilovu, žada stiprinti paramą šiai šaliai.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad susitikimo metu buvo aptartas abiejų šalių bendradarbiavimas gynyboje, bendri projektai kibernetinės gynybos srityje, taip pat A. Anušauskas pabrėžė ir Lietuvos nacionalinės karinės mokymo misijos Ukrainoje indėlį apmokant šios šalies karius bei ketinamą skirti papildomą materialinę paramą.

„Lietuvos ir Ukrainos gynybinis bendradarbiavimas visuomet buvo intensyvus, tačiau po 2014-ųjų įvykių Ukrainoje šis bendradarbiavimas įgavo labai praktines formas. Krašto apsaugos ministerija tęs praktinę ir materialinę paramą“, – pranešime teigė A. Anušauskas.

„Lietuva supranta Ukrainos saugumo iššūkius ir grėsmes, su kuriomis tiesiogiai susiduria kiekvieną dieną. Lietuva laikosi aiškios pozicijos – tarptautinė parama Ukrainai gynybos srityje turi būti stiprinama“, – sakė jis.

A. Anušauskas praėjusią savaitę neformaliame Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikime Lisabonoje ragino ES įvertinti karinės patariamosios ir mokymo misijos Ukrainoje steigimo galimybę.

Ministro teigimu, šis Lietuvos pasiūlymas bus toliau svarstomas su ES valstybėmis ir institucijomis, tai būtų svarbus žingsnis stiprinant ES paramą Ukrainos reformoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul nacikas stiprina Banderos zydsaudzius is savo kisenes. Jeigu isgamoms taskys musu mokescius - nemokesim.

.

. portretas
Ką čia ir bepasakysi.

parodos vyrai,kokie mes geri is svetimos kisenes,

parodos vyrai,kokie mes geri is svetimos kisenes, portretas
Musu valdzios vyrai visai nudurnejo,pencininkams,invalidams,ligoniams,viniesiems pinigu nera o svetimiems yra,kaip cia gaunas,matomai vyrai prisidengdami ukraina sau pinigus dalinasi,nu taip gaunasi,jeigu ponams nenuskiltu pinigu jie taip nesiardytu,dar sugalvojo,tipo i lietuva atvaziuos ukrainietes ieskoti sau vyru lietuvaiciu,juokinga daros,nebezino kaip i lietuva pritraukti masala vyrams,bus tikrai ne lietuva o ukraina ,ant kiek valdzios vyrai nemasto,daro suo is zmoniu,ir taip jau lietuva niksta ,valdziazmogems tik pinigai o kita visa nusispjauti ant zmonijos,gamtos,miskai naikinami,vilkai eina i kiemus,o musu valdzia nedaeina ,kad patys savo smegenim situs veiksmus sukure,nebera sveiko proto,savigarbes,nei sazines,visi vagia,ubagai vercia zmones,noredami parodyti kokie mes geruciai kitom valstybem padedam o savus ZUDOM,juokas pro asaras,
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių