Anykščiuose demokratijos forume – diskusijos apie Europos ateitį

Šeštadienį Anykščiuose vyksiančiame  Europos demokratijos forume  politikai ir visuomenininkai diskutuos apie Europos ateitį ir  gerovės valstybės modelį.

Renginio dalyviai taip pat bus susipažinti su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) parengtos Lietuvos įgūdžių strategijos išvadomis.

Forume pagrindinį pranešimą skaitys Lietuvos deleguotas  Europos komisaras Virginijus Sinkevičius.

Vienas iš forumo rengėjų Seimo narys Tomas Tomilinas teigia, kad Lietuvą apgaubė bent kelios „kultūrinių karų“ bangos: pavargusi nuo ribojimų visuomenė karštai ginčijasi dėl simbolių ir vertybių, o kaimyninės šalies režimas bando mus suskaldyti dideliais migrantų srautais. Europos Demokratijos forumas Anykščiuose sieks atsakyti į klausimą, kokia politika gali suvienyti besiskaldančią šalį.

Kaip teigė forumo moderatorius Seimo narys Lukas Savickas, renginio metu išsakomos idėjos, pasiūlymai taps Europos ateities konferencijos dalimi ir bus pateikti sprendimų priėmėjams. Anot renginio organizatorių, Europos Sąjungoje vyksta intensyvūs debatai dėl ateities, todėl visi norintys kviečiami diskutuoti, kokios Europos norime, kur link judėsime artimiausius dešimtmečius, nes  Lietuvos piliečiai negali likti šių diskusijų nuošalyje.

Tarp Europos demokratijos forumo dalyvių –  Seimo nariai Vytautas Bakas, Rūta Miliūtė, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, gamtininkas Andrejus Gaidamavičius, visuomenininkai Martynas Norbutas, žygio pėsčiomis aplink mūsų šalį „Už švarią Lietuvą!“ organizatorius Giedrius Bučas.

Europos demokratijos forumas vyks Anykščių miesto menų inkubatoriuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
Apie juodziu ateiti cia?

nuomonė

nuomonė portretas
nerinksim tavęs niekur, nepatikimas

Tautiete

Tautiete portretas
Jau judame prie didelio miestelio pabegeliams.Prisiplakelia prie ivairiu fondu kuria sau gerbuvi.O Lietuva ir lietuviai kaip nors isgyvens.Nerinksim tokiu atskileliu nuo valstieciu partijos.Pranskiecio pasekejai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių