Ar sesiją teks pratęsti, Seimo pirmininkė kol kas nesiima prognozuoti

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kol kas nesiima prognozuoti, ar kovo 10 dieną prasidėjusi Seimo pavasario sesija darbą baigs laiku, tai yra birželio 30 d., ar ją teks pratęsti.

„Pagal tai, kaip mums seksis išspręsti visus suplanuotus sesijos darbus, bus ir sprendimai, ar reikėtų pratęsti sesiją, ar ne. Kol kas per anksti apie tai kalbėti. Darbų, klausimų yra labai daug“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė parlamento pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos nuomone, šiuo metu Seimo darbotvarkėje pats svarbiausias klausimas yra biudžeto pakeitimai. Parlamento pirmininkė pastebėjo, kad Seimui nuolat tenka reaguoti į aktualijas, pvz., šią savaitę Seimas priėmė rezoliuciją dėl įvykių Baltarusijoje.

„Natūralu, kad nuolat ta situacija kinta, ir Seimas negali likti nuošalyje, ar tai būtų užsienio reikalai, ar vidaus politikos klausimai. Darbų dar turime susiplanavę nemažai, bet jų atsiranda nuolat ir naujų“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pavasario sesijos metu buvo suplanuota surengti 50 Seimo posėdžių.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Šiandien kažkodėl seimas labai gerybiškai nusiteikęs. Draugiškas, linksmas net ,,špilkiuojasi" nepiktai. Man neramu..:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių