Pereiti į pagrindinį turinį

Baigiama įteisinti siena su Lenkija

2013-11-05 07:27
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Lietuva ir Lenkija baigia įteisinti valstybinę sieną.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, Druskininkuose antradienį prasidedančioje XVII-ojoje Lietuvos bei Lenkijos vyriausiųjų sienos įgaliotinių konferencijoje numatoma pasirašyti valstybių sienos padėties pirmojo bendrojo patikrinimo baigiamąjį protokolą.

Šis pasirašymas, kaip teigiama, padės tašką oficialiai įteisinant visą Lietuvos ir Lenkijos sienos dokumentaciją.

"Po Latvijos Lenkija yra antroji mūsų kaimynė, su kuria baigtos visos sienos padėties derinimo procedūros. Šis veiksmas yra reikšmingas ne tik technine, bet ir politine prasme, nes kiekvienas toks žingsnis didina apibrėžtumą dvišaliuose tarpvalstybiniuose santykiuose, kas gerokai prisideda prie bendrojo stabilumo Baltijos regione", - teigia vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

1996-ųjų kovą pasirašyta tarpvalstybinė Lietuvos ir Lenkijos sutartis, kuri įpareigojo kompetentingas abiejų šalių institucijas parengti sienos dokumentaciją.

Pirmas Lietuvos ir Lenkijos sienos komisijos posėdis 1999 metais įvyko Varšuvoje, o po penkerių metų abi valstybės reikiamus dokumentus baigė rengti, tačiau negalėjo jų pasirašyti, kol nebuvo galutinai įteisinti trišaliai sienos sankirtos taškai: Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos – ties Maros upe Lazdijų rajone bei Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos – Vištytyje, Vilkaviškio rajone.

Reikiami dokumentai dėl šių taškų įteisinimo su Baltarusija ir Rusija pasirašyti 2012 metais.

Siena su Lenkija yra trumpiausia iš visų Lietuvos sienos ruožų su kaimyninėmis valstybėmis – jos ilgis siekia 104,3 kilometro.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų