Baltijos šalių kariuomenių Specialiųjų operacijų pajėgų vadai aptarė regiono grėsmes

  • Teksto dydis:

Lietuvoje susitikę trijų Baltijos šalių kariuomenių Specialiųjų operacijų pajėgų vadai aptarė regioninio saugumo iššūkius, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Lietuvos, Latvijos ir Estijos specialiųjų pajėgų vadai taip pat kalbėjosi apie trišalį specialiųjų pajėgų bendradarbiavimą, Baltijos šalių Specialiųjų operacijų pajėgų koordinacinio centro veiklą, svarstė regiono gynybos klausimus.

„Susitikę su Latvijos ir Estijos Specialiųjų operacijų pajėgų vadais aptarėme saugumo situaciją regione ir kitus  trijų Baltijos šalių specialiosioms pajėgoms aktualius klausimus. Šiandien dienai Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių Specialiųjų operacijų pajėgų planų ir veiksmų koordinavimo lygis yra toks, jog bet kurios šalies pajėgų atliktas veiksmas turės daug didesnę įtaką bendram saugumui“ – sakė Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadas plk. Mindaugas Mažonas.

Specialiųjų pajėgų vadų susitikimas įvyko tvyrant įtampai dėl galimo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

Kremliaus pareigūnai ne kartą neigė, kad Maskva planuoja invaziją į Ukrainą, bet prie Ukrainos sienų yra sutelkta apie 100 tūkst. rusų karių.

Tokį Rusijos kariuomenės sutelkimą Vakarai vadina pasirengimu karui, siekiant neleisti Ukrainai įstoti į NATO.

Susiklosčiusi padėtis kelia didelį susirūpinimą Baltijos valstybėse ir kitose NATO šalyse, taip pat tarp JAV įstatymų leidėjų. Senatorių iš abiejų pagrindinių JAV partijų grupė šią savaitę lankydamasi Kijeve pažadėjo solidarumą ir ginklų.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos Specialiųjų operacijų pajėgos dalyvauja ir keičiasi patirtimi bendrose pratybose, kartu yra dalyvavę tarptautinėse operacijose.

2018 metais buvo įsteigta speciali platforma sklandžiam šių pajėgų bendradarbiavimui užtikrinti – Baltijos šalių Specialiųjų operacijų pajėgų koordinacinis centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapsas

kapsas portretas
Viešpatie apgink mane nuo DRAUGŲ, o nuo priešų aš pats apsiginsiu.

idomu

idomu portretas
Kiek milijonų "įsiasvino"?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių