A. Bilotaitė dėl nėštumo iš Seimo nesitrauks

Klaipėdoje išrinktos Seimo narės Agnės Bilotaitės gerbėjai gūžčioja pečiais – kas atstovaus jų interesams, jei Seimo narė išeis motinystės atostogų? Pati politikė tikina, kad motinystė jai netrukdys dirbti parlamentarės darbo.

Pakartotinių rinkimų nebus

Ar neprireiks organizuoti pakartotinių rinkimų, jei staiga paaiškėtų, kad politikė nori stabdyti savo politinę veiklą?

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas tikina, kad toks scenarijus būtų tikėtinas tik tokiu atveju, jei Seimo narė atsisakytų mandato.

"Arba, neduok Dieve, grėstų apkalta. Bet tikiu, kad taip nenutiks. O šiaip Agnė – ne pirma Seimo narė, kuri gimdo. Buvo įvairių patirčių. Ne tik gimdė, bet ir Seimo salėje vaikus maitino. Tačiau Agnę reikėtų tik pasveikinti šia proga. Nėštumas kadencijos pabaigos jokiu būdu nereiškia", – džiaugsmingai kalbėjo Z.Vaigauskas.

Pasak Z.Vaigausko, Seimas, kaip ir bet kuris kitas darbdavys, privalo išlaikyti darbo vietą motinystės atostogų išėjusioms moterims.

"Beje, Seimo narė gali atsiklausti savo rinkėjų – ar jie sutiks palaukti, kol moteris paaugins vaikelį", – pastebėjo Z.Vaigauskas.

Dokumentai – į kalėjimą

Kaip mažylį sūpuojančiai, o Seimo posėdžių nelankančiai mamai turėtų būti mokamas atlyginimas?

"Na, išties, gimdymas gali taip ilgai ir neužtrukti. Jei vaikelis augs Vilniuje, manau, pagelbstint auklėms, galima nepraleidinėti daug posėdžių. Seimo nariui juk nereikia daug fiziškai dirbti. O štai dėl patiriamo streso vertėtų mamai pasisaugoti. Bet mes juk turėjome tokį Seimo narį, kuris sėdėjo kalėjime. Ir tai jis sugebėjo sekti posėdžių medžiagą", – prisiminė Z.Vaigauskas.

Z.Vaigauskas prisiminė 1997 m. įvykius, kai dėl pasikėsinimo sukčiauti stambiu mastu į kalėjimą sėdo buvęs Seimo narys Audrius Butkevičius.

Nuteisto A.Butkevičiaus apkalta parlamente nepavyko, politikas į kalėjimą nuvyko vis dar turėdamas Seimo nario mandatą.

"Iš kalėjimo jis rašė raštus, kodėl jam vėluojama atsiųsti į kamerą dokumentų projektus. Paleido iš kalėjimo, ir sugrįžo jis į Seimą. Tiesa, jo mėginimas antrą kartą kandidatuoti nepavyko. Buvo nespėjęs atlikti visos bausmės, todėl mes jam neleidome kandidatuoti. Labai tuomet jis buvo supykęs", – prisiminė Z.Vaigauskas.

Posėdžių salėje – "vaizdeliai"

Praėjusioje Seimo kadencijoje politikai guviai aptarinėjo Vitalijos Vonžutaitės padėtį, kai ėmė ryškėti politikės nėštumas.

Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje teisiama Seimo narė V.Vonžutaitė net buvo įtarinėjama, kad nėštumu mėgina išvengti belangės.

Dar viena buvusi Seimo narė – Asta Baukutė taip pat susilaukė ne tik parlamentarų, bet ir visuomenės dėmesio, kai nusprendė viešai žindyti savo kūdikį.

"Nieko nebūtų įvykę, jei būtų pasielgta šiek tiek švelniau. Seime yra ir kitų vietų kūdikiui žindyti, ne tik posėdžių salė. Ar pačiam vaikeliui tai yra gerai? O jam ramybės nereikia? Seimo narys nėra visiškas vargšas. Galima pasisamdyti ir auklę", – skandalingą vaikelio žindymo istoriją prisiminė Z.Vaigauskas.

Džiaugiasi pokyčiais

Pati A.Bilotaitė tikino nusiteikusi dirbti ir ramiai priims jos laukiančius gyvenimo pasikeitimus.

"Nėštumas – ne liga. Negirdėjau, kad kuriai nors Seimo narei iškiltų problemų dėl nėštumo. Manau, viską įmanoma suderinti. Pasaulyje yra ne viena politikė, kuri savo pavyzdžiu parodė, kad motinystę galima suderinti su politine veikla", – tikino A.Bilotaitė.

Moteris viliasi, kad savo pavyzdžiu ji paskatins jaunas moteris gimdyti.

"Taip, tai nėra lengva. Tačiau reikėtų paskatinti aktyvias ir jaunas moteris žengti šį žingsnį. Pas mus aukštose pozicijose jaunų moterų nėra itin daug. Seime – taip pat. Matyt, vyrauja ne itin palankus požiūris į jaunas moteris. Ir jį reikia keisti", – kalbėjo A.Bilotaitė.

Tai yra didžiulis džiaugsmas.

Seimo narė prisipažino, kad nėra išskirtinė.

"Tai yra didžiulis džiaugsmas. Daugybė žmonių tėvystę derina su darbu ir aš nesu kitokia. Visi turi iššūkių. Manau, suderinsiu viską ir dar pademonstruosiu, kad galima daugiau nuveikti", – žadėjo A.Bilotaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas D.

Jonas D. portretas
O tai kaip čia bus su vaiko dokumentais: gimimo metrike būtini tėvo ir motinos vardai ir pavardės, o vėliau ir pasas ...Ar žinos paaugęs vaikas nors vardą savo tėvo ?

gal

gal portretas
Linkim sveiko vaikelio. Gal jau į" ralius" per seimo darbą nebevažiuos?

Jonas

Jonas portretas
Sveikinimai Agnei. Linkim sveiko kūdikio ir laimingos motinystės. O advokatė Edita Bumblienė turi 4 vaikus ir nė karto nepasinaudojo motinystės atostogomis. Tad gerų pavyzdžių nestinga , o neigiamos nuotaikos skleidėjams siūlau pasinaudoti klozetu, ar bent prasibėgioti kad nuleisti garą ir dujas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių