A. Bilotaitė: Minsko režimas atveria naujus migracijos kelius

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad Minsko režimas ieško ir atveria naujus migracijos kelius į Europos Sąjungą.

„Mes šiandien matome, kad Baltarusija labai intensyviai ieško naujų kelių: pirmiausia, bandoma pasinaudoti situacija Afganistane, taip pat, mūsų žiniomis, jau yra nauja bevizė tvarka atitinkamoms šalims: Pakistanui, Iranui, Pietų Afrikos Respublikai, Egiptui“, – žurnalistams Seime antradienį sakė politikė.

„Taip pat matome sprendimus, kad atsiranda galimybė atskristi ne tik į Minsko oro uostą, bet ir į kitus“, – pridūrė ji.

Taip pat matome sprendimus, kad atsiranda galimybė atskristi ne tik į Minsko oro uostą, bet ir į kitus.

A. Bilotaitės teigimu, tai rodo, kad Baltarusijos režimas ir toliau bando daryti spaudimą Lietuvai ir kitoms Europos Sąjungos šalims.

Į Lietuvą šiemet per sieną su Baltarusija pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pravalas

pravalas portretas
bilotaitė tik į muilą tinka ...Gal jau ir muilo nebeišvirtų iš tų griaučių ...Konservai galutinai sutrypė Lietuvą.Dabar jau šviesos tunelio gale nebėra.

itariu

itariu portretas
Kad šita Bilotaite suplyšo, neškite kita. Gal ta kita paaiškins kodel pvz Londonas nekaltina Paryžiaus o Vašingtonas Mechiko del nelegalu srautu kirie kartais ne procentais o kartais didesni nei musu atveju:)

cha

cha portretas
Gerai daro ,kodėl ne?Lindote į jų valstybę ,tai dabar jie lenda ...dar ne to sulauksite ,teks bėgti sijonus pasikaišius ,ten ,kur pinigus slepiate ..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių