D. Grybauskaitė: korupcijos skandalas EP daro gėdą visoms ES institucijoms

Korupcijos skandalas Europos Parlamente (EP) daro gėdą visoms Europos Sąjungos (ES) institucijoms, sako buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, anksčiau ėjusi Europos Komisijos narės pareigas.

„Labai norėčiau, kad (...) atskaitomybė ir kontrolė skaidrumo būtų griežčiau įgyvendinama – ypač EP“, – žurnalistams antradienį sakė D. Grybauskaitė.

„Manau, kad šis šokas, kurį matome dabar, iš tiesų didele dalimi daro gėdą visai Europai, visoms institucijoms meta šešėlį, todėl labai svarbu, kad reformos dėl didesnės atskaitomybės ir tų sprendimų priėmimo įgyvendinimo būtų kuo greičiau priimtos, galbūt net iki šių metų pabaigos, – ragino ji. – Labai linkėčiau, kad EP suskubtų tai padaryti“.

Belgija pateikė kaltinimus keturiems įtariamiesiems, įskaitant europarlamentarę  Evą Kaili, vykdydama tyrimą dėl įtarimų, kad pasaulio futbolo čempionato šeimininkas Kataras dalijo pinigus ir dovanas, siekdamas daryti įtaką ES politinėms diskusijoms.

Belgijos prokurorai sakė, kad vieno įtariamojo namuose rasta 600 tūkst. eurų, vieno Europos Parlamento nario bute – 150 tūkst. eurų, o viešbučio kambaryje lagamine – keli šimtai tūkstančių eurų.

Graikijos socialistė ir viena iš Europos Parlamento pirmininkės pavaduotojų E. Kaili buvo sulaikyta penktadienį. Vėliau pareigos iš jos buvo atimtos. Europarlamentarės advokatas teigia, jog ji laikosi pozicijos, kad yra nekalta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gėda visai Letuvai

gėda visai Letuvai portretas
kolaborantai bolševikai prezidento poste.

Ne i tema

Ne i tema portretas
Sako gudai "kelia i parengti" sako orkus? Ar neuzklups netiketai?

...

... portretas
agente grybauskaite zino viska...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių