Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė Liuksemburgo premjerui įteikė valstybinį apdovanojimą

2013-11-28 13:26
BNS inf.
Dalia Grybauskaitė ir Jeanas Claude Junckeris
Dalia Grybauskaitė ir Jeanas Claude Junckeris / Dž. G. Barysaitės / LRP nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė į Vilniaus viršūnių susitikimą atvykusiam Liuksemburgo ministrui pirmininkui ir ilgamečiam Euro grupės vadovui Jeanui Claude'ui Junckeriui (Žanui Klodui Junkeriui) įteikė vieną iš aukščiausių Lietuvos valstybinių apdovanojimų.

Už asmeninį indėlį plėtojant tarpvalstybinius Lietuvos ir Liuksemburgo santykius bei aktyvią veiklą stiprinant abiejų šalių ir tautų bendradarbiavimą Liuksemburgo vyriausybės vadovas apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Didžiuoju kryžiumi, pranešė Prezidentūra.

Prezidentės dekrete pabrėžiama ir asmeninė J.C.Junckerio parama Lietuvos integracijai į Europos Sąjungą ir NATO.

"Atkūrusi nepriklausomybę, Lietuva nuolatos jautė tvirtą Liuksemburgo paramą. Šalis, viena iš šešių valstybių, sukūrusių Europos Bendriją, stiprinusi taiką, demokratiją ir gerovę, nuosekliai rėmė Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO siekį. Dabar džiaugiamės galėdami dirbti kartu vieningos, augančios ir atviros Europos labui", - sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, ES Tarybai pirmininkaujančiai Lietuvai Liuksemburgas yra puikus pavyzdys, kaip nedidelė valstybė su mažais administraciniais ištekliais gali sėkmingai pirmininkauti 28 valstybių sąjungai, suderinti ir atstovauti visų narių interesams.

Pastarąjį kartą Liuksemburgas ES Tarybai pirmininkavo 2005 metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų