G. Landsbergis su Islandijos kolege aptarė regioninį bendradarbiavimą, paramą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis susitikime su Islandijos užsienio reikalų ministre Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir (Tourdis Kolbrun Reikfiord Gilfadoutir) penktadienį aptarė artėjantį Vilniaus NATO viršūnių susitikimą, paramą Moldovai ir Ukrainai.

Kaip pranešė ministerija, diplomatijų vadovai taip pat aptarė dvišalius santykius, regioninį bendradarbiavimą, kitas aktualias temas.

G. Landsbergis akcentavo artėjančio Vilniaus NATO viršūnių susitikimo tikslus, regioninio saugumo ir atgrasymo didinimo svarbą.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pažymėjo, jog itin svarbu stiprinti glaudesnį Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą.

„Šiaurės ir Baltijos šalių tolesnis tiek dvišalių santykių plėtojimas, tiek regioninio bendradarbiavimo stiprinimas turi didelį ilgalaikį potencialą – dirbdami kartu, kuriame ne tik saugų ir pažangų regioną, bet demonstruodami ir propaguodami savo vertybes ir bendrus interesus, siekiame mūsų regiono lyderystės ginant demokratinius principus“, – sakė ministras G. Landsbergis.

Islandijos užsienio reikalų ministrė vizito į Lietuvą metu taip pat dalyvavo Vilniaus Rusijos forume.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A tai jy

A tai jy portretas
Taip pat gamino abipusiu sutarimu?Tiesiog pataloginis turisto potraukis kazkur nuvykt ir kazka aptart.

:)))

:))) portretas
lyg taves kas klaus, islaikytini

ujujuaiaiaiai ,,, :)))

ujujuaiaiaiai ,,,  :)))  portretas
Paverkite,jūsų tai niekas nesiklaus...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių