G. Landsbergis su parlamento vadovu kalbėjo apie reformų procesą Armėnijoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Armėnijos Nacionalinio Susirinkimo pirmininku Araratu Mirzojanu.

Politikai, kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, tęsė prieš keletą savaičių Jerevane pradėtą pokalbį apie reformų procesą Armėnijoje, šios šalies bendradarbiavimą su Europos Sąjunga (ES) ir saugumo padėtį Pietų Kaukaze.

Armėnijos parlamento delegacija atvyko į Lietuvą netrukus po to, kai šalyje buvo paskelbti išankstiniai rinkimai.

„Tikiu, kad birželio 20 dieną rengiami parlamento rinkimai įvyks sklandžiai. Labai svarbu, kad į juos atvyktų kuo daugiau tarptautinių stebėtojų – tai padidintų visų dalyvių pasitikėjimą rinkimų procesu ir rezultatais“, – teigė G. Landsbergis.

Ministras taip pat pabrėžė mūsų šalies pasirengimą tęsti politinę ir praktinę paramą Armėnijoje vykstantiems pokyčiams, kurie prisidėtų prie šios Pietų Kaukazo valstybės stiprėjimo ir klestėjimo. Be to, jis akcentavo aktyvesnio ES įsitraukimo poreikį ir galimybes, kurias suteikia Armėnijos ir ES bendradarbiavimas, įskaitant finansinę ir ekspertinę paramą reformoms.

Ministro susitikime su Armėnijos parlamento pirmininku taip pat kalbėta apie vis dar įtemptą padėtį regione, kur lieka daug neišspręstų klausimų po pernai rudenį vykusio antrojo Kalnų Karabacho karo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
SENAS KGBEŠNYKAS SUVAIKĖJAS O BROILERIS DA IŠ VAKYSTĖS PAMPERSU NEIŠLINDES.MANO MANYMU AUSTĖJA PAVĖLAVO SU PRADINIU LAVINIMU.

Kęstas

Kęstas portretas
ur žiūri anūkėlis? Japonai dirba su rusais. Netvarka. „Japonijos vyriausybė svarsto toliau investuoti į alternatyvius prekybos kelius per Rusiją - įskaitant Transsibiro geležinkelį ir Šiaurės jūros kelią - po Sueco kanalo blokados kovo mėnesį, sekmadienį pranešė „Al Jazeera“. „Balandžio viduryje, po Sueco avarijos, Rusijos geležinkeliai paskelbė atidarantys atstovybę Tokijuje, kad būtų toliau skatinamas verslo vystymasis“, - pažymėjo „Al Jazeera“, turėdama omenyje dar besivystančius Rusijos planus sujungti savo Trans -Sibiro geležinkelį su Japoniją. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių