G. Landsbergis su Prancūzijos ir Baltijos šalių ministrais aptarė situaciją Rusijoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su Prancūzijos ir Baltijos šalių užsienio reikalų ministrais aptarė situaciją Rusijoje ir Baltarusijoje.

Antradienį Paryžiuje vykusiame susitikime minint Baltijos šalių diplomatinių santykių su Prancūzija šimtmetį šalių diplomatijos vadovai diskutavo apie Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno sulaikymą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

G. Landsbergis paragino imtis „ryžtingų veiksmų“ pritaikant ribojančias priemones Rusijos atžvilgiu.

„ES turi susitelkti ir pasiųsti Rusijai labai aiškų signalą, kad tokie veiksmai nebus toleruojami ir sulauks labai aiškių praktinių pasekmių“, – pabrėžė jis.

Ministrai taip pat aptarė situaciją Baltarusijoje bei galimus veiksmus, paremiant šios šalies pilietinę visuomenę, protestuojančią prieš Aliaksandro Lukašenkos režimą.

„A. Lukašenka vietoj dialogo su Baltarusijos tauta pasirinko bauginimo ir represijų kelią. Režimo nusikaltimai negali būti pamiršti – būtinas tarptautinis tyrimas“, – sakė G. Landsbergis.

Režimo nusikaltimai negali būti pamiršti – būtinas tarptautinis tyrimas.

Susitikime ministrai pasidalijo savo šalių patirtimi, kovojant su pandemija ir jos pasekmėmis, pabrėžė ES koordinacijos svarbą bei sklandaus vakcinacijos proceso, kuriam užtikrinti būtinas stabilus ir skaidrus vakcinų tiekimas, reikšmę.

Ministrai taip pat aptarė būsimą Prancūzijos pirmininkavimą ES Tarybai 2022 metų pirmąjį pusmetį.

G. Landsbergis padėkojo Prancūzijai už indėlį stiprinant Lietuvos ir viso regiono saugumą, išreiškė pasirengimą stiprinti bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityse.

Susitikime taip pat kalbėta apie santykius su JAV, Kinija, Turkija, situaciją Ukrainoje, Kalnų Karabache, Sahelio regione.

Baltijos šalių ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrai patvirtino bendrą komunikatą, kuriame apžvelgė sutartas pozicijas ir įsipareigojo tęsti reguliarias konsultacijas.

Tęsdamas vizitą Paryžiuje, sausio 27 dieną, G. Landsbergis susitiks su Prancūzijos Europos reikalų ministru Clement‘u Beaune (Klementu Bunu), kartu su Prancūzijos, Lenkijos ir Rumunijos kolegomis atidarys seminarą Baltarusijos tema, susitiks su UNESCO ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vadovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marta

Marta portretas
Mes nykštukai prieš didžiąsias valstybes , jiems vienodai šviečia, apue kokias sankcijas čia kalbama

JUOKAS IMA IŠ MŪSŲ GABRIUKO -PIEMENUKO

JUOKAS IMA IŠ MŪSŲ GABRIUKO -PIEMENUKO portretas
Kaip jam "rūpi" padėtis Rusijoje!!! Kaip galima žmogų skaityti adekvačiu, kai tokie, kaip Kirkorovas sudaro "grėsmę" Lietuvai, o Navalnas - savo valstybės IŠDAVIKAS, finansuojamas iš Amerikos, "nesudaro" grėsmės Rusijai ir jį reikia paleisti...Rusija NIEKADA neis Ukrainos keliu. Tai ne valstybė, kuri prieš ką nors keliaklūpsčiautų ar prarastų savo nepriklausomybę.

Kiek galima kvailioti....

Kiek galima kvailioti.... portretas
Galėtų ministras važiuoti Rusiją ir ten gyventi....Lietuva visai nesirūpina....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių