G. Nausėda: ES negali kalbėtis su neteisėtai išrinktu Baltarusijos prezidentu

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) ir atskiros jos valstybės negali kalbėtis su neteisėtai išrinktu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Anot jo, reikia ne kalbėtis su Minsko režimu, o griežtinti tarptautines sankcijas jam.

„Įdomu, kaip galėtų Europos Sąjunga derėtis su Aliaksandru Lukašenka, jeigu po rinkimų visa ES – ne atskiros jos valstybės – paskelbė, kad rinkimai yra neteisėti, rinkimai yra neskaidrūs, jų rezultato mes nepripažįstame. Vadinasi, Aliaksandras Lukašenka yra neligitimus Baltarusijos vadovas. Europos Sąjunga nesikalba su vadovais, kurie yra neligitimūs“, – trečiadienį naujienų portalui 15min sakė G. Nausėda.

Anot jo, migracijos krizę sukėlusiam režimui jau duodamas atkirtis ir jis turi būti stiprinamas.

„Aš manau, mes kaip tik turime reaguoti dar tikslingesnėmis sankcijomis, kurios paliestų jau pačią režimo šerdį ir konkrečiai – prekybą žmonėmis arba jų kontrabandą. Taigi, (sankcijas) orientuoti į oro uostus, į avialinijas, kurios yra įtrauktos į šią nelegalią veiklą“, – teigė prezidentas.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį per pokalbį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu paprašė jo panaudoti savo įtaką, kad Baltarusija sustabdytų „nežmonišką“ neteisėtos migracijos pavertimą ginklu, pranešė kanclerės atstovas.

Tuo metu Rusijos prezidentas pasiūlė, kad problemas, kylančias dėl situacijos Baltarusijos, Lenkijos ir Lietuvos pasienyje, tiesiogiai aptartų Europos Sąjungos šalys ir Minskas.

ES šiuo metu svarsto naujas sankcijas Baltarusijai, kad paspaustų A. Lukašenkos režimą, kaltinamą neteisėtos migracijos organizavimu.

Įtampa dėl neteisėtų migrantų dar labiau išaugo, kai pirmadienį prie Baltarusijos pasienio su Lenkija atvyko keli tūkstančiai migrantų. Jie mėgino jėga įsiveržti į Lenkiją. Lietuvos pareigūnai baiminasi, kad panaši situacija gali pasikartoti prie jos sienų.

Nuo trečiadienio Lietuvos pasienyje su Baltarusija įvesta nepaprastoji padėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žmogelis papuolė tarp kūjo ir priekalo, mekena nei šį, nei tą.....o ką veikia Prezidentė Cichanovska, kur ji aplamai dingo ? Tegul dirba tautai, sprendzia problemas. Kai šalia broilerio kvaksėt- tai narsi, o kai ką nuveikt- slepiasi krūmuose ...

TAM --,,,KEISTAS MUSU PREZIDENTAS,,,

TAM --,,,KEISTAS MUSU PREZIDENTAS,,, portretas
butent --is priekio pasiziuri aukstas ,grazus ,kvepalais kvepia ...... atsuka nugara --dvokia kaip seskas lansbirkiniam LGBT tvartely issivoliojes fekalijose.

visa ES paskelbe kad lietuvoj rinkimai praejo

visa ES paskelbe kad lietuvoj rinkimai praejo   portretas
skaidriai ---bet visa lietuviu tauta stebisi is kur atsirado Laisves , Liberalu, ir konservatdegeneratu gauja valdzioje uz kuriuos niekas nebalsavo lietuvoj ,,,,antra --amerikoj Bidena taip pat ,,,skaidziai,,, isrinko kapinese nuo 1900 metu gulintys lavonai --uztat siandien amerika arteja prie pilietinio karo ....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių