G. Nausėda EVT posėdyje ragins ES vieningai pasmerkti A. Navalno įkalinimą

Penktadienį vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos posėdyje Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketina kelti klausimus, susijusius su bendra Europos Sąjungos (ES) pozicija dėl Kremliaus opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkalinimo pasmerkimo.

Kaip BNS informavo prezidento patarėja Kristina Karnickaitė, santykių su Rusija klausimai turėtų būti svarstomi posėdyje kovą, tačiau šiuo metu „reikalinga greitesnė ES reakcija“.

Anot jos, trečiadienį rengiamas posėdis bus skirtas saugumo ir gynybos temoms, Pietų partnerystei.

ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį susitarė į sankcijų sąrašą įtraukti keturis aukšto rango Rusijos pareigūnus, laikomus atsakingais už Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimą ir susidorojimą su jo šalininkais.

Blokas pernai spalį įtraukė į sankcijų sąrašą šešis pareigūnus, siejamus su pernai įvykusiu A. Navalno apnuodijimu nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Iškiliausias V. Putino kritikas šį mėnesį buvo nuteistas kalėti ilgiau kaip pustrečių metų, grįžęs į Rusiją po gydymo Vokietijoje.

Šis nuosprendis taip pat išprovokavo masinius protestus daugelyje Rusijos miestų, per kuriuos saugumo pajėgos sulaikė tūkstančius žmonių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda JAV pakalikams

Gėda JAV pakalikams portretas
G. Nausėdą apsėdo Nasralno dvasia. Tiesiog galutinai prarado sąmonę ir protą dėl Nasralno. Panašu, kad negali nei miegoti, nei valgyti nei dirbti Lietuvai. Įstrigo plokštelė galvoje ir tiek. Juk jam Nasralnas buvo dievaitis, proto guru ir minties gigantas. Kartoja tą pačią mantrą daugiau kaip mėnesį. Tai blogas ženklas.

nuomonė

nuomonė portretas
Palikite ramybėje RU ir jos vidaus reikalus .Savų problemų trisdešimt metų ,neišsprendžiate ,bet visur reikia kišti savo nosį?Milijardai nesumokėtų mokesčių ,slepiasi šešėlyje ,kur tik pajudina --ten pataiko .Privačios klinikos semia pinigus ,net per karantinus joms leidžiama dirbti ,nes sumoka otkatus .Trūksta pinigų ,bet leidžiama juos grobti?Ir tai visi žino ,nes juk pinigus vagys surenka iš eilinių žmonių .Valstybinės tarnybos sukurtos pagal sistemą ,kad ne žmonėms tarnautų ir padėtų ,bet daugiau giminių įdarbintų ir pinigų surinktų .Žmonėms neprieinamos tokios paslaugos kaip dujų įvedimas į nuosavą namą ,nors vamzdžiai čia pat.Mažiausiai penkios atskiros tarnybos ,kol gausi leidimą ir dujas į namą ,o kainuos tiek ,kad ir noras jau praeina ...tVemti verčia tas rūpestis Baltarusija ,Rusija ,Gruzija dabar jau ir Moldova atsirado....Gėda klausyti ir pasaulis juokiasi ...

Vatnikams

Vatnikams portretas
Vatnikai pld0raškos įsivažiavo vel. Patvoriniai vatnikai, valinkite namo į rusiją!
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių