G. Nausėda: griežtas karantinas, jei jo niekas nesilaiko, nėra panacėja

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia pasisakantis už laipsnišką ir konkrečiomis prielaidomis grįstą karantino sušvelninimą.

„Aš manau, kad net ir įvedus griežtą karantiną, jei jo niekas nesilaiko, tai irgi nėra panacėja. Aš labai tikiu žmonių sąmoningumu ir net jei dabar atpalaidavome tam tikrus varžtus, jei jie laikytųsi tam tikrų saugumo priemonių, pasiekti susirgimų stabilizacijos būtų įmanoma, ir aš tuo tikiu“, – žurnalistams Plateliuose sakė G. Nausėda.

„Suprantu, kad visuomenė pervargo ir nori tam tikrų pokyčių. Kita vertus, visada vienu žvilgsniu turime žiūrėti į tai, kas vyksta mūsų ligoninėse. Todėl aš už laipsnišką, labai atsargų ir konkrečiomis prielaidomis grįstą atlaisvinimą“, – pridūrė šalies vadovas.

Ypatingai paskutinėmis savaitėmis tų apribojimų mažai kas laikėsi, todėl jie tapo neefektyvūs.

Jis akcentavo, kad atlaisvinus judėjimą tarp savivaldybių susirgimų skaičius staigiai nepakilo.

„Paaiškinimai du: arba tai nebuvo efektyvu pagal savo esmę, arba to mažai kas laikėsi. Mano atsakymas yra tas, kad ypatingai paskutinėmis savaitėmis tų apribojimų mažai kas laikėsi, todėl jie tapo neefektyvūs. Jei kažkas yra neefektyvu, laikyti tai vien dėl to, kad diskredituotume galutinai tą apribojimą, nėra jokios prasmės“, – sakė G. Nausėda.

Karantinas šiuo metu pratęstas iki gegužės 31 dienos, tačiau pastaruoju metu atlaisvinti ribojimai prekybai, nuo ketvirtadienio gali veikti lauko kavinės, o nuo pirmadienio veiklą atnaujinti bus leidžiama sporto klubams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,,

,,, portretas
Pažeistos žmogaus teises laisvai judėti LR konstitucija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių