G. Nausėda išvyksta į JK: dalyvaus karaliaus Charleso III karūnavimo iškilmėse

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį išvyksta į Jungtinę Karalystę, kur savaitgalį su žmona Diana dalyvaus karaliaus Charleso III (Karolio III) karūnavimo ceremonijoje.

Penktadienį vyks oficialus karaliaus Charleso III priėmimas valstybių vadovams Bakingamo rūmuose, šeštadienį – karūnavimo ceremonija Vestminsterio abatijoje.

Sekmadienį šalies vadovas ir pirmoji ponia dalyvaus Lietuvos ambasados Londone ir Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės organizuojamuose Maldos pusryčiuose.

Charlesas III, kuris į sostą įžengė mirus motinai Elizabeth II (Elžbietai II), gegužės 6-ąją bus oficialiai karūnuotas karaliumi. Iškilmingoje ceremonijoje dalyvaus svarbūs asmenys iš viso pasaulio, ją per televizorius turėtų stebėti milijardai žmonių.

Karūnavimo ceremonija jau daugiau nei tūkstantį metų yra vienas iškilmingiausių renginių, pasižymintis giliomis tradicijomis, simbolika ir pompastika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BUS KĄ PRISIMINTI...

BUS KĄ PRISIMINTI... portretas
"Ir aš su žmona tenai buvau...ir pagerbėme tuos, kurie terorizavo Afrikos gyventojus" Ir iki šiol dar niekas neatsiprašė...

To taip

To taip  portretas
Instagraminis prezikas parodys daug daug laimingu selfie, kuriais mes galesime ilgai grozetis

Siaip tai

Siaip tai portretas
As bilieto vieno klouno cirka atsisakyciau.padovanociau kad ir kokiai cypdavatkei is kokiu Bezdoniu dar ir keliones islaidas padengciau
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių