G. Nausėda: per kibernetinę ataką prieš URM nutekinta įslaptinta informacija

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad tam tikri požymiai rodo, jog per kibernetinę ataką prieš Užsienio reikalų ministeriją (URM) nutekinta įslaptinta informacija.

„Vyksta tyrimas, be jokios abejonės, mes įvertinsime tą žalą, kurią padarė ši kibernetinė ataka. Tačiau yra tam tikrų požymių, kurie rodo, kad tam tikra informacija nutekėjo. Ir tai yra informacija su grifu „slaptai“, – ketvirtadienį interviu delfi.lt teigė šalies vadovas.

G. Nausėdos teigimu, nutekėjusi informacija „gali padaryti didelės žalos pirmiausia sąjungininkų atžvilgiu“.

„Bet tai yra potenciali žala, kurios šiuo metu aš dar negaliu viešai atskleisti“, – sakė prezidentas.

Ir tai yra informacija su grifu „slaptai“.

Kiek anksčiau šalies vadovo patarėja Asta Skaisgirytė LRT radijui pareiškė turinti informacijos apie iš URM pavogus dokumentus.

„Per daug sutapimų, kad jie būtų atsitiktiniai“, – teigė ji, komentuodama kibernetinę ataką prieš ministeriją, riaušes prie Seimo ir neramumus Rūdninkuose.

URM trečiadienį paskelbė fiksavusi bandymą įvykdyti informacinę-kibernetinę ataką, o apie tai informavusi atsakingas institucijas.

Š. Mažeikos / Fotobanko, freepik.com nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Ar internete vieta laikyti slapta informacija kur visada interneto seiminikai ja skaito

Aleksas

Aleksas portretas
Nausėda,tiek tu ,tiek URM tiek priplepat ,tiek prisidirbat,kad tenka net įsivaizduojamą "nutekinimą" organizuoti?Juk ir taip visam pasauliui žinoma ką jūs galvojate ir darote.Pavilionis ,kaip koks gaidys, 3 valandas giedojo Rusijos Vovanams.Ir ko gero ne vieną ir ne du kartus.Kaip liaudis sako "Neieškokit ten kur nepadėjot".Pavilionį skubiai reikia iš darbo atleisti kartu su Matuku Maldeikiuku.Jie per tv laidą taip puikiai išdėstė kokie Lietuvos planai Kinijos atžvilgiu,kad net gaila tapo kokį durnių turime ir LR Prezidentą,laikantį jo kuruojamoje srityje tokius "specialistus".Juk jie ,žinodami ,kad kenkia Lietuvos diplomatiniams santykiams,tyčia,kad pakenkti Prezidentui ir jo įvaizdžiui, pasiūlė steigti Taivanio ambasadą ,kaip atskiros valstybės.O juk JT pripažįsta Kiniją ir Taivanį kaip vientisą darinį.Na,ko norėti iš prezidento,kuris vietoj JTT sekretoriaus pats įteikinėja liudijimus Tsichanovskajai?Tai ko gero irgi paslaptis?.

Tai

Tai  portretas
Kur nuoroda į tą susirašinėjimą? Visas pasaulis anūkėlių raštus gali skaityt, o mes ne? ;)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių