G. Nausėda mato du kelius iš krizės: pirmalaikiai rinkimai arba Vyriausybės atnaujinimas

Prezidentas Gitanas Nausėda sako matantis du kelius iš kilusios krizės dėl savivaldos politikų piktnaudžiavimo išmokomis: pirmalaikius Seimo rinkimus arba Vyriausybės atnaujinimą.

Pasak prezidento, pirmalaikiai rinkimai „neturėtų būti atmestina alternatyva“, nors ir kyla abejonių, ar Seime užteks balsų jiems paskelbti, kaip pasiūlė valdantieji konservatoriai.

„Aš manau, kad tai neturėtų būti a priori atmestina alternatyva sprendžiant politinę situaciją, kurioje atsidūrėme, iš dalies patys dėl savo kaltės ir ne iki galo apgalvotų pareiškimų kai kurių politikų, bet nėra padėties be išeities“, – antradienį BNS sakė Pabradės poligone apsilankęs G. Nausėda.

Šalies vadovas pažymėjo, kad tiek pirmalaikių rinkimų idėja, tiek Vyriausybės perkrovimas ar atnaujinimas yra įmanomos alternatyvos.

„Ir aš manau, kad šiuo keliu eisime, neatmesčiau varianto, kad Seimas gali apsispręsti ir dėl išankstinių rinkimų teigiamai, bet nenorėčiau prognozuoti, kaip čia bus“, – teigė G. Nausėda.

Ir aš manau, kad šiuo keliu eisime, neatmesčiau varianto, kad Seimas gali apsispręsti ir dėl išankstinių rinkimų teigiamai, bet nenorėčiau prognozuoti, kaip čia bus.

Prezidentas taip pat tvirtino, kad artėjant viršūnių susitikimui Vilniuje liepą NATO partneriai žino apie susiklosčiusią politinę situaciją, tačiau „tikrai nereikėtų dramatizuoti nei jų reakcijos, nei pačios situacijos“, nes renginiui yra pasiruošta.

„Partneriai žino, kad vyksta, jie žino patį faktą, jie supranta, kad labai ne laiku, nes ruošiamės NATO viršūnių susitikimui, bet tikrai nereikėtų dramatizuoti nei jų reakcijos, nei aš siūlyčiau dramatizuoti situacijos, kadangi visi esame pasirengę, visi žinome, ką daryti“, – kalbėjo G. Nausėda.

Valdantieji konservatoriai praėjusią savaitę registravo nutarimo projektą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų rugsėjo 10 dieną, argumentuodami būtinybe perkrauti politinę sistemą.

Tokį sprendimą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas priėmė reaguodamas į žiniasklaidos tyrimus dėl savivaldos politikų galimo piktnaudžiavimo jiems skiriamomis išmokomis.

Visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti, pylėsi kurą mokėdami skirtingomis banko kortelėmis, skirtinguose miestuose beveik tuo pačiu metu.

Konservatorių partneriai liberalai ir Laisvės partija skeptiškai vertina pirmalaikių rinkimų skelbimą šiuo metu, TS-LKD gretose taip pat nėra sutarimo dėl to, o didžioji dalis opozicijos teigė iš esmės palaikanti pirmalaikių rinkimų idėją, tačiau tik pirmiausiai atsistatydinus Vyriausybei.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.

Eiliniai Seimo rinkimai turėtų vykti kitų metų rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mikas

Mikas portretas
Tai 'išminčius"! Kas ten gali atsinaujinti, kai nei vieno ar vienos nėra mokančios jai pavesto darbo?

Berniukas

Berniukas portretas
O aš matau tris kelius-melagis komunistas prezidentas atsistatydina,seimas pasileidžia,Ingrida tampa prezidente.

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Nausėda nieko gero nemato. Jam vis neįtiko Šmonytė. Jam neįtiko vyriausybė nuo pat pirmu dienų. Vis būdavo kišasi ne į savo reikalus patarėja. Ir prezidentas vis ne pagristai kritikavo, kad tik kritikuot. Tai per lengvai , tai per greitai.skiepija . Neturėdamas kur prikibti vis surasdavo ką ne taip pareikšti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių