G. Nausėda Miunchene su čekų kolega aptarė NATO viršūnių susitikimą, karą Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda Miunchene penktadienį pirmą kartą susitiko su naujuoju Čekijos prezidentu Petru Pavelu, jie aptarė atsaką į Rusijos karą Ukrainoje, artėjantį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje.

G. Nausėda pabrėžė, kad priešakinės gynybos principų įgyvendinimas, Aljansui priklausančių valstybių gynybos biudžetų didinimas ir pagalba Ukrainai transatlantinės integracijos srityje yra vieni svarbiausių liepą vyksiančio susitikimo prioritetų, pranešė Prezidentūra.

„Dabartinė situacija reikalauja, kad visos NATO narės didintų lėšas saugumui užtikrinti ir stiprintų gynybos pramonės pajėgumus. Tikimės, kad Vilniaus viršūnių susitikime priimsime tvirtus įsipareigojimus tolesniam gynybos biudžetų didinimui“, – pranešime sakė šalies vadovas, dalyvaujantis Miuncheno saugumo konferencijoje.

Susitikime G. Nausėda su čekų kolega aptarė ekonominių sankcijų Rusijai, specialiojo tribunolo Maskvos agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti, Ukrainos narystės Europos Sąjungoje klausimus. Prezidentas taip pat akcentavo karinės pagalbos Ukrainai didinimą.

Miuncheno saugumo konferencija vyksta vasario 17–19 dienomis.

Vokietijoje vykstanti konferencija rengiama jau 59-ąjį kartą. Joje kasmet renkasi pasaulio politiniai lyderiai, akademinio pasaulio ir verslo atstovai aptarti globalių saugumo iššūkių ir būdų juos įveikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių