G. Nausėda ramina Lietuvos gyventojus: darome viską, kad Rusijos avantiūra pasibaigtų Ukrainoje

Rusijai tęsiant agresiją Ukrainoje, prezidentas Gitanas Nausėda ramina Lietuvos gyventojus. Pasak šalies vadovo, daroma viskas, kad Kremliaus Ukrainoje pradėta karinė avantiūra neišplistų į kitas regiono valstybes.

„Aš tikrai noriu nuraminti Lietuvos žmones, nes šiandien mes darome viską, kad šis eksperimentas – aš tai pavadinčiau avantiūra, kuri buvo pradėta Ukrainoje – kad ji ten ir pasiliktų. Kad ten būtų tos avantiūros pabaiga. Aš labai tikiu, kad taip atsitiks todėl Baltijos valstybėms, Europai grėsmė nekyla. O tiksliau, mes turime padaryti viską, kad mūsų gyvenimas liktų toliau taikus ir mes toliau galėtume kurti savo gerovę“, – šeštadienio vakarą surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

Prezidentas pažymėjo, kad gyventojus raminti turėtų ir NATO sąjungininkų sustiprinta parama Lietuvai bei nuolatiniai patikinimai, jog 5-asis straipsnis yra nepajudinamas.

„Patvirtinimas dėl 5-ojo straipsnio yra šiuo metu toks dažnas, kad mes kartais nebelabai ir girdime tuos vis naujus ir naujus patikinimus, kad 5-asis straipsnis yra šventas. Tačiau man svarbūs ne tik patikinimai, bet ir tas faktas, kad NATO sąjungininkės, ypač tos, kurios turi įsipareigojimų Lietuvai, labai akivaizdžiai tai demonstruoja praktiniais veiksmais ir tikrai siunčia papildomus pajėgumus, svarsto apie jų siuntimą artimiausioje ateityje. Tai yra geriausias įrodymas to, kad pažadus ketinama vykdyti“, – teigė šalies vadovas.

 

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGitanas NausėdaLietuvos žmonėsRusijakarinė avantiūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių