G. Nausėda susitikime su Lietuvos ambasadoriais aptarė Baltarusiją

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį vykusiame susitikime su užsienio šalyse reziduojančiais Lietuvos ambasadoriais aptarė įtampą santykiuose su Baltarusija.

Lietuva jau kurį laika kaltina Minską padedant organizuoti nelegalią migraciją per Baltarusijos-Lietuvos sieną.

Aptardamas padėtį artimiausioje kaimynystėje su ambasadoriais, G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad „Baltarusijos režimas išjudino migracijos problemą, nelegalių migrantų, kertančių Lietuvos ir Baltarusijos sieną, skaičius per metus išaugo penkis kartus“, teigiama Prezidentūros pranešime.

Šalies vadovas taip pat ragino Lietuvos diplomatus telkti paramą kovai su nesaugia Astravo atomine elektrine, ieškoti instrumentų ir mechanizmų, kaip stabdyti šio projekto įgyvendinimą.

Susitikime su ambasadoriais G. Nausėda akcentavo Lietuvos saugumo stiprinimą.

„Lietuva – atsakinga NATO narė. Turime būti aktyvūs savo saugumo kūrėjai, vykdyti įsipareigojimus Aljansui, didinti gynybos finansavimą iki 2,5 proc. BVP 2030 metais. Didelė tarptautinė garbė ir atsakomybė, kartu ir ligšiolinių mūsų pastangų įvertinimas, yra tai, kad 2023 metų NATO vadovų susitikimas vyks Vilniuje“, – pranešime sakė prezidentas.

Taip pat G. Nausėda pabrėžė Rusijos tęsiamą karą Ukrainoje, plečiamą įtaką Pietų Kaukaze ir Vidurio Rytuose, sistemingai didinamą spaudimą ir naikinamus Baltarusijos valstybingumo likučius.

Prezidento teigimu, popandeminiu laikotarpiu siekiant ekonomikos atsigavimo ypač svarbi ekonominė diplomatija, kuri privalo išnaudoti visas galimybes pritraukti tiesiogines užsienio investicijas ir skatinti eksportą.

G. Nausėda metiniame susitikime su Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovais dalyvavo trečią kartą. Susitikimas surengtas nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
Kada prezidentas uzsiims Lietuva ir prades retinti "sizikus" valdzioje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių