G. Nausėda sveikina sprendimą iš naujo vertinti ŽŪM perkėlimą į Kauną

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasveikino naujojo žemės ūkio ministro Andriaus Palionio sprendimą sudaryti darbo grupę iš naujo įvertinti Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną tikslingumą ir pagrįstumą.

Prezidento teigimu, perkėlimo nauda ir trūkumai turi būti įvertinti prieš pradedant vykdyti reformą.

„Ministro A. Palionio pastangos įvertinti Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną naudą yra sveikintina pozicija“, – feisbuke parašė G. Nausėda.

„Išsivysčiusios valstybės prieš pradėdamos vykdyti tokias reformas ir siekdamos priimti teisingus sprendimus visada įvertina tiek projekto naudą, tiek jo trūkumus. Džiugu, kad Lietuva perima gerąją Vakarų šalių patirtį“, – pridūrė prezidentas.

Socialdarbiečių atstovo A. Palionio sudaryta darbo grupė savo išvadas ministrui turėtų pateikti iki rugsėjo 6 dienos.

Ministro A. Palionio pastangos įvertinti Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną naudą yra sveikintina pozicija.

Į darbo grupę įtraukti ŽŪM specialistai, Viešųjų pirkimų tarnybos ir Turto banko atstovai, ŽŪM darbuotojų profesinės sąjungos atstovas, grupei vadovus ŽŪM Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenka.

Praėjusią savaitę ministerija oficialiai pakvietė rugsėjo 10 dieną ŽŪM patalpų nuomos konkurso laimėtoją koncerno SBA įmonę „Bei Capital“ pasirašyti sutartį. Anksčiau ŽŪM sutartį su laimėtoju žadėjo pasirašyti iki rugpjūčio 26 dienos.

„Valstiečiai“ 2016 metų Seimo rinkimų kampanijoje žadėjo į Kauną perkelti Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas. Ruošiantis įgyvendinti šiuos planus, šiemet balandį Kaune atidarytas vienas Žemės ūkio ministerijos padalinys.

Ministerijos perkėlimo idėją tvirtai remia „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Išvadas pateiks iki rugsėjo 6 d.

Žemės ūkio ministras A. Palionis sudarė darbo grupę, kuri įvertins Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauno miestą tikslingumą ir pagrįstumą.

Jos vadovu paskirtas ŽŪM Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenko.

Į darbo grupę įtraukti ŽŪM specialistai, Viešųjų pirkimų tarnybos ir VĮ Turto banko atstovai, taip pat ŽŪM darbuotojų profesinės sąjungos valdybos narys.

Kaip nurodo ministerija, darbo grupė savo išvadas žemės ūkio ministrui pateiks iki rugsėjo 6 d.

ELTA primena, kad tikslas išnagrinėti ŽŪM perkėlimo į Kauną galimybes buvo numatytas Vyriausybės programoje. Ją norėta perkelti kartu su pavaldžiomis organizacijomis, tačiau, joms pasipriešinus, šios minties laikinai atsisakyta.

ŽŪM teigia, kad ministerijos perkėlimas sudarys galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras, o procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

ŽŪM skaičiavimais, ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad visa ministerija į Kauną bus perkelta kitąmet.

Tiesa, perkėlimą kritikuoja kai kurie ekonomistai, ūkininkai ir ŽŪM pavaldžių įmonių darbuotojai. A. Palionis taip pat teigė nesąs ŽŪM perkėlimo į Kauną idėjos šalininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidmantas

vidmantas portretas
Ko ce prezidentas apsidziauge del komisijos.Matomai nutare nepaleisti aukso kasyklos vilnieciai.

...

... portretas
Reikia dar ministerijos Panevėžy, reikia ir Šiauliuose... kaip ir Klaipėdai reikia ministerijos.

Manau

Manau portretas
Kad jau seniau reikėjo perkelti ŽŪ ministerija ı Kauną,nes čia pat yra žemės ūkio akademija.Mes tikrai tikėjomės iš Nausėdos pritarimo,deja jis jau pradeda vizginti uodega.Gaila,kad balsavau,tikėjausi geresnių jo sprendimų.Ir dėl Verygos? Tikrai tikrai labai gailiuosi.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių