Į politinę areną žengia nauja partija – Santalka Lietuvos gerovei

Politinėje arenoje gimsta dar viena nauja partija – Santalka Lietuvos gerovei – „Lietuva yra čia“.

Apie tokį pasirinktą naujos partijos pavadinimą trečiadienį spaudos konferencijoje Seime pranešė Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius.

Pasak jo, šį pavadinimą dar turės patvirtinti partijos suvažiavimas.

V. Kamblevičius pastebėjo, kad partijos pavadinimas galbūt truputį politikus suglumino, nes kai kurios partijos pasisavino dalį jos pavadinimo, tačiau, anot V. Kamblevičiaus, tai „kiekvienos partijos asmeninis reikalas“.

Beje, Lietuvos centro partija į 2020 metų Seimo rinkimus ketina eiti su nauju pavadinimu „Centro partija – Gerovės Lietuva“.

Apie naujos politinės partijos – Santalka Lietuvos gerovei – „Lietuva yra čia“ steigimo darbus trečiadienį Seime spaudos konferencijoje kalbėjęs visuomenininkas, diplomatas Arvydas Juozaitis sakė, kad pasirinktas įdomus partijos pavadinimas.

„Jame du kartus kartojasi žodis „Lietuva“, yra „santalka“ žodis, kaip santaka. Įsivaizduokite Nerį su Nemunu ties Kaunu sutekantį vienas į kitą. Ir nuo vakar praktiškai tie du mūsų didieji vandens telkiniai yra susilieję į vieną ir teka viena vaga, ir iki suvažiavimo taip  bus“, – sakė A. Juozaitis.

Pasak jo, šiuo metu pagrindinė srovė yra „gerovės vizija“. „Kas yra įdomu, Lietuvoje ir apskritai galbūt pasaulyje žmonės mėgsta būti pagrindinėje srovėje. Tai ta pagrindine srovė dabar yra gerovės vizija. Mes pamatėme, kad net Centro partija paskutinioji į tą traukinį įšoko su šiuo pavadinimu, prisidurdama prie savęs. Tai matome, kad ta srovė yra teisinga, o mūsų galingiausias srautas pasiims visus, aš manau“, – svarstė A. Juozaitis.

Pasak A. Juozaičio, naujos partijos steigiamasis suvažiavimas numatytas gruodžio 14 d.

Buvęs Seimo narys visuomenininkas Saulius Lapėnas sakė, kad šiuo metu besikurianti partija aktyviai svarsto savo programines nuostatas. „Valstybė privalo gyventi pagal savo išgales, o ne pagal kažkieno nepamatuotus norus, įgeidžius arba lūkesčius“, – sakė S. Lapėnas, kalbėdamas apie kitų metų šalies biudžetą.

Anot S. Lapėno, nauja partija siekia spartinti vidutiniškai pasiturinčių gyventojų sluoksnio suformavimą. Jo teigimu, neapmokestinamasis pajamų dydis turi priartėti prie MMA, o PVM tarifas pirmojo būtinumo prekėms turi būti mažinamas, kad pakelti žmonių perkamąją galią.

Tarp partijos siekių, anot S. Lapėno, valstybinio taupomojo ir investicijų banko steigimas.

Prognozuojama, kad naujoje partijoje bus apie 2, 5 tūkst. narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babunė

Babunė portretas
Negalvokit, kad visos babunės nukvakę ir puls balsuot už visokius balamutus. Tačiau atsiranda norinčių savo pažadais pritraukt lengvatikes, ar mąstančias tik stuburo smegenimis bobulytes. O šie balabutai prognozuoja jau milžinišką palaikymą ir triuškinančią pergalę rinkimuose. Nors, Durnių laivas...

lovys

lovys portretas
seni vilkai tik issiverte kailius ,nuo kuriu tikrai nei Lietuvai ir Tautai geriau nebus

ALGIS

ALGIS portretas
TEISINGAI AA V. PETKEVIČIUS SAKĖ , ''TRYS LIETUVIAI - PENKIOS PARTIJOS'', O KAS YRA PARTIJA - TAI TRIUSIKAI SU DAUG B ....IŲ .
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių