I. Šimonytė apie A. Lukašenkos planus „Sputnik“ skiepyti lietuvius: eilinė provokacija

Premjerė Ingrida Šimonytė tvirina, kad Aliaksandro Lukašenkos pareiškimai, jog Baltarusija esą yra pasirengusi įsileisti „Sputnik V“ vakcina norinčius pasiskiepyti lietuvius, tėra eilinė šiam režimui būdinga provokacija.

„Aš tai vertinu tiesiog kaip eilinę verbalinę provokaciją, kuriomis tiek Kremliaus režimas, tiek Lukašenkos režimas pasižymi. Tai yra bandymas rasti kažkokių vidinių temų ir tomis temomis tarsi paspekuliuoti“, – LRT radijui pirmadienį kalbėjo I. Šimonytė

Ministrė pirmininkė teigia, kad Lietuvoje ji yra sutikusi žmonių, norinčių pasiskiepyti rusiška „Sputnik V“ vakcina, tačiau pabrėžia, kad Vyriausybė neketina pirkti šių skiepų, kadangi jie nėra registruoti Europos vaistų agentūroje (EVA), o „Sputnik V“ kokybė taip pat kelia klausimų.

Turime ir turėsime pakankamai kokybiškų vakarietiškų vakcinų.

„Man teko sutikti vizitų atskirose savivaldybėse metu žmonių, kurie buvo išreiškę lūkestį, kad Lietuvoje norėtų pasiskiepyti „Sputnik V“ vakcina. Tai tikrai tokių lūkesčių Lietuvos Vyriausybė patenkinti negali. Ši vakcina nėra registruota Europos vaistų agentūroje“, – sakė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė akcentuoja, kad šalys, pasirinkusios įsigyti „Sputnik V“ vakciną, taip pat ne visada gauna tos kokybės vaistą, dėl kokio buvo sutarta su tiekėjais.

„Girdime nemažai istorijų, kai į atskiras šalis buvo pristatytas nežinomos kilmės ir nežinomos kokybės gaminys pavadinimu „Sputnik V“, tai žinoma, tai yra ta tema, apie kurią mes iš viso nematome reikalo diskutuoti, turime ir turėsime pakankamai kokybiškų vakarietiškų vakcinų“, – teigė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nereikia

nereikia  portretas
kysiu. Reikia demokratijos aplink.

tai

tai portretas
ne provokacija o geras noras uz tevynainiu globa nuo nuo batkos kuri globalistai norejo sudorot...........

kur

kur portretas
pasirinkimas?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių