I. Šimonytė atsakė: pernai pats A. Veryga neskubėjo griežtinti karantino

Premjerė Ingrida Šimonytė nepritaria buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurlijaus Verygos raginimams įvesti karantino režimą.

Vyriausybės vadovė akcentuoja, kad pernai, esant panašiam užsikrėtimų COVID-19 liga skaičiui, tuometis ministras A. Veryga neskubėjo griežtinti karantino ribojimų. Ministrė pirmininkė pabrėžia, kad dabartinė situacija yra visiškai kitokia, nes didelė gyventojų dalis jau yra vakcinuoti.

„Pasižiūrėjau, ką buvo paskelbęs ponas A. Veryga praėjusiais metais tuo pačiu metu, kai atvejų skaičius buvo toks pats, kaip dabar, tai tada buvo ką tik paskelbtas karantinas ir buvo apribota dalis veiklų. (...) Bet tikrai buvo toli nuo kažkokio labai griežto karantino, antras dalykas“, – žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

Praėjusiais metais iki pat naujos Vyriausybės suformavimo ponui A. Verygai neatrodė, kad yra reikalas kažkaip griežtinti karantino reikalavimus, ir jie tikrai buvo švelnesni negu yra šiuo metu.

Premjerė atkreipia dėmesį, kad dabar situacija yra visiškai kitokia, nes šiuo metu didelė šalies populiacijos dalis jau yra paskiepyta nuo COVID-19.

„Dabar vis dėlto Lietuvoje yra paskiepyta 1 mln. 700 tūkst. žmonių ir yra veikiantis būdas užtikrinti saugų paslaugų teikimą. Ir, man atrodo, čia nėra nei Vyriausybės interesas, nei to paties verslo interesas, kad verslas būtų visiškai uždarytas. Yra galimybės veikti gerokai saugiau nei praėjusiais metais“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė taip pat atkreipia dėmesį, kad praėjusiais metais, esant panašiam užsikrėtimų COVID-19 liga skaičiui, tuomečiam ministrui A. Verygai neatrodė reikalinga griežtinti karantino ribojimus.

„Praėjusiais metais iki pat naujos Vyriausybės suformavimo ponui A. Verygai neatrodė, kad yra reikalas kažkaip griežtinti karantino reikalavimus, ir jie tikrai buvo švelnesni negu yra šiuo metu. Skirtumas tik toks, kad toje pačioje veiklų apimtyje yra leidžiama tomis paslaugomis naudotis žmonėms, turintiems imunitetą“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Ministrė pirmininkė sureagavo ir į A. Verygos pasvarstymus, kad karantino režimo bandoma išvengti, siekiant sutaupyti medikų sąskaita, neatlyginant jiems už papildomą darbą pandemijos metu. I. Šimonytė pabrėžia, kad priedai medikams yra mokami.

„Čia yra klausimas tik iš kurio biudžeto yra mokami priedai, nes jie yra mokami. Tai čia tik klausimas kišenės, ar tai yra PSDF pinigai, ar tai yra valstybės biudžeto pinigai. Tai tuo požiūriu niekas nesikeičia“, – tvirtino premjerė.

ELTA primena, kad buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad šalyje reikia įvesti karantiną. Seimo nario teigimu, šis teisinis režimas yra reikalingas, kad medikams būtų atlyginta už papildomą darbą pandemijos metu.

„Susidaro vaizdas, kad premjerė prisikalbėjusi, kad stengsis neskelbti karantino, tokiu būdu bando tam tikrų politinių dividendų gauti, kai nėra karantino, bet priemonės yra kažkokios įvedinėjamos“, – sakė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaičius

Skaičius  portretas
2020. 09.30 patvirtinta 115 nauju atveju. Sergančių žmonių skaičius-2217.Neatrodo kad situacija tokia pati.

S.S.S.

S.S.S. portretas
tik durna Šimonytė gali nesuprasti arba apsimesti nesuprantanti. 2020 metais tokiu pačiu laiku susirgimu buvo virš 10 kartų mažiau, nebuvo nei vakcinos nei pasiskiepijusiųjų. O šiemet kas darosi? Su vakcina susilpnino visi imunitetus ir serga įvairiais peršalimais ir covidais.

Klpd.

Klpd. portretas
taip, taip tik neužmirškim nuolat paminėti kaip kas dirbo pareitose kadensijose ir kad kalti būtent jie(,,malitwa" kurią kartoja visi partiniai nuolat:D). O ne dabartiniai valdantieji, kuriems niekaip niekas neišeina suvaldyt. Nei socialinės skurdo atskirties, nei darbo rinkos, nei to negyvai nuvalkioto ir išliekančio toje pačioje stadijoje, Koronos klausimo. Judink sikna greičiau Šimonyte ir gal kas normalaus gausis. Dabar jau du metai praėjo, o vis trepsit vietoj, vis kažkokius neįgyvendinamus planus ir programas svarstot
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių